Terug naar Messinia - Peloponnesos
Home > Messinia - Peloponnesos > Combinaties met Messinia - Peloponnesos

Combinaties met Messinia - Peloponnesos

Voor wie Messinia - Peloponnesos wil combineren met een andere bestemming van Ross Holidays zijn er diverse mogelijkheden. Door de gunstige ligging en goede bootverbindingen met andere eilanden leent het zich hier uitstekend voor. U kunt namelijk na een verblijf op de Peloponnesos, de schoonheid ontdekken van de eilanden Kythira, Kefalonia of Ithaki. Desgewenst kan de host(ess) u assisteren bij het maken van de reservering voor de bootovertocht en de transfers kunnen via onze agentschappen ter plaatse voor u worden geregeld. Onze accommodaties zijn met zorg gekozen en u kunt er onze eigen reisleiding verwachten. Hieronder willen wij alvast een tipje van de sluier oplichten.

Messinia - Peloponnesos en Zakynthos

Ons aanbod op de Ionische eilanden werd compleet met Zakynthos. Het eiland staat bekend om het strand van Navagio met het oude scheepswrak maar het eiland heeft zoveel meer te bieden. Een ruige kustlijn, het groene binnenland, grotten en de mooie stranden met de azuurblauwe zee. De bloem van het Oosten, zoals Zakynthos ook wel wordt genoemd, kent meer dan 7.000 bloemen waardoor het eiland een kleurrijke uitstraling heeft. Zakynthos is tevens de thuishaven van de Caretta Caretta schildpadden. Wanneer u Zakynthos bezoekt mogen de wandelschoenen niet ontbreken in de koffer: op het eiland kunt u vele wandeltochten door de prachtige natuur maken.

Meer over Zakynthos Reserveringverzoek Messinia - Peloponnesos en Zakynthos

Messinia - Peloponnesos en Kythira

Afhankelijk van de periode waarin u reist, zijn er twee havens waar u vanaf de Peloponnesos naar Kythira kunt oversteken. De overtocht naar Kythira vanuit Githion duurt tweeënhalf uur en vanuit Neapolis een uur. Kythira is één van de zeven eilanden in de Ionische zee en heeft een oppervlakte van 284 km². Verspreid over de 64 dorpen van het eiland leven plusminus 3.000 inwoners. Tussen de bijzonder vriendelijke bevolking kunt u hier nog het pure, Griekse leven proeven. De hoofdstad is Kythira-stad en wordt door de eilandbewoners Chora genoemd. Hoog in het dorp ligt het oude kasteel met daaronder vele Byzantijnse kerkjes. Vanuit dit kasteel heeft u een mooi uitzicht over de gezellige en levendige kustplaats Kapsali. Het eiland biedt een afwisselend landschap en veel natuurschoon met haar groene hellingen, diepe kloven, de typische lage struikbegroeiing en de weelderige groei van de gele brem. De tevens gele bloem van de zeldzame Semperviva is door de kenners ook nog te vinden op het eiland. Op Kythira zijn bovendien veel mooie, verborgen baaien te vinden waar het zeewater kristalhelder is. Geen wonder dat hier de godin van de liefde, Afroditi, uit het schuim van de zee is geboren. Dankt zij haar schoonheid aan haar prachtige geboorte-eiland? Volgens ons wel.

Meer over Kythira Reserveringverzoek Messinia - Peloponnesos en Kythira

Messinia - Peloponnesos en Kefalonia

Kefalonia is met een oppervlakte van 781 km² niet alleen het grootste eiland van de Ionische Zee, maar ook het meest bergachtige. De berg Aenos domineert het eiland met de prachtig begroeide hellingen. Een groep wilde paarden heeft dit gebied als hun woongebied gekozen. De weelderige natuur, de prachtige baaien en het heldere zeewater zijn een lust voor het oog. Wanneer men het eiland verkent, heeft men steeds het idee ogen tekort te komen. Achter iedere bocht is weer een nieuw, schitterend uitzicht. Vanwege het bergachtige binnenland rijdt men vaak over de kustweg van het eiland. Hierdoor is steeds de unieke combinatie van het groen van de begroeiing van de bergen en het blauw van de zee in een opslag te zien. Hier kan men naar hartenlust toeren en mooie plekken ontdekken.

Meer over Kefalonia Reserveringverzoek Messinia - Peloponnesos en Kefalonia

Messinia - Peloponnesos en Ithaki

Het eiland Ithaki ligt voor de oostkust van Kefalonia Het is 96 km² om verliefd op te worden. De tijd lijkt hier stil te staan en als bezoeker kan men niets anders doen dan zich overgeven aan de sfeer die het eiland uitademt. Volgens Homerus heeft Odysseus dit eiland gekozen als zijn thuiseiland. Daar zijn de huidige bewoners nog steeds trots op. Alles op dit eiland herinnert dan ook aan een rijk zeemansverleden. De bewoners hebben in de loop der jaren de traditie van het bestaan op zee steeds voortgezet. Iedere familie heeft wel een bekende zeeman in haar midden. U zult dan ook niet vreemd op te hoeven kijken als iemand zich aan u voorstelt met de naam Odysseus of Omiros (Homerus). De natuur op het eiland is overweldigend en de wandelaar kan hier zijn hart ophalen.

Meer over Itháki Reserveringverzoek Messinia - Peloponnesos en Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten