Waar wilt u naar toe?
Hoeveel weken?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Paxos
2 weken
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

De stranden op Paxos

Wanneer men aan komt varen vanaf Corfu of Parga (Igoumenitsa) springen de witte stranden direct in het oog.

Ze bestaan voornamelijk uit kiezels die door de zandkleur goud opkleuren tegen de heldere, blauwe wateren. Slechts op twee plekken zijn er zandstranden op Paxos; bij Lakka en bij Moggonisi. De westkust telt meer dan dertig stranden, waarvan sommige alleen per boot bereikbaar zijn.

Ga direct naar de interactieve kaart

Moggonisi

Gelegen ten zuiden van de hoofdstad Gaios. Ooit was het een eiland maar inmiddels verbindt een pier Moggonisi met Paxos. Op Moggonisi bevindt zich een van de zandstranden van Paxos. Ook deze baai is erg populair bij zeilers die hier graag hun jacht aanleggen. De baai is mooi beschut en vormt derhalve een prima plek uit de wind. Het heldere azuurblauwe water spreekt tot de verbeelding. Op Moggonisi zijn nog twee mooie kiezelstranden en enkele rotsplateaus waar het goed snorkelen is.

Kaki Langada

Dit strand is direct ten noorden van de hoofdstad Gaios gelegen. Het is een kiezelstrand met in de maanden juli en augustus een kantina voor een eenvoudige snack en een drankje. De eenvoud van dit strand is voor velen een trekpleister.

Lakka

In de baai van Lakka bevinden zich twee mooie stranden; Harama en Kanoni zijn beschut gelegen in de baai met een langzaam aflopende zeebodem. De bodem bestaat uit zand, terwijl de kustlijn wordt gevormd door door de zon wit gebleekte kiezels.

Monodendri

Dit is het meest populaire strand van de kustlijn die reikt van Lakka tot aan Loggos. Er zijn verschillende faciliteiten en de kustlijn kenmerkt zich door de bomen tot aan het water.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord