Terug naar Paxos
Home > Paxos > De stranden op Paxos

De stranden op Paxos

Wanneer men aan komt varen vanaf Corfu of Parga (Igoumenitsa) springen de witte stranden direct in het oog.

Ze bestaan voornamelijk uit kiezels die door de zandkleur goud opkleuren tegen de heldere, blauwe wateren. Slechts op twee plekken zijn er zandstranden op Paxos; bij Lakka en bij Moggonisi. De westkust telt meer dan dertig stranden, waarvan sommige alleen per boot bereikbaar zijn.

Ga direct naar de interactieve kaart

Moggonisi

Gelegen ten zuiden van de hoofdstad Gaios. Ooit was het een eiland maar inmiddels verbindt een pier Moggonisi met Paxos. Op Moggonisi bevindt zich een van de zandstranden van Paxos. Ook deze baai is erg populair bij zeilers die hier graag hun jacht aanleggen. De baai is mooi beschut en vormt derhalve een prima plek uit de wind. Het heldere azuurblauwe water spreekt tot de verbeelding. Op Moggonisi zijn nog twee mooie kiezelstranden en enkele rotsplateaus waar het goed snorkelen is.

Kaki Langada

Dit strand is direct ten noorden van de hoofdstad Gaios gelegen. Het is een kiezelstrand met in de maanden juli en augustus een kantina voor een eenvoudige snack en een drankje. De eenvoud van dit strand is voor velen een trekpleister.

Lakka

In de baai van Lakka bevinden zich twee mooie stranden; Harama en Kanoni zijn beschut gelegen in de baai met een langzaam aflopende zeebodem. De bodem bestaat uit zand, terwijl de kustlijn wordt gevormd door door de zon wit gebleekte kiezels.

Monodendri

Dit is het meest populaire strand van de kustlijn die reikt van Lakka tot aan Loggos. Er zijn verschillende faciliteiten en de kustlijn kenmerkt zich door de bomen tot aan het water.

Antipaxos

Antipaxos is een kustlijn vol baaien met helderwitte stranden en azuurblauwe zeeën. Antipaxos wordt vaak benoemd in het lijstje met de mooiste baaien van de wereld. Vraki Beach in het uiterste noorden heeft het adembenemend blauwe water dat hier geen uitzondering is. Het zandstrand is perfect geschikt voor zwemmen en ook snorkelen is hier een feest. Bij Voutoumi Beach in het noordoosten van Antipaxos, gaan de kiezels van het strand bij de waterlijn langzaam over in het fijnste zand.

Levrehio

Op loopafstand van de plaats Logos vindt u het strand van Levrehio. Rondom het strand zijn olijfbomen, welke in de zomermaanden de nodige schaduw geven. Het strand is perfect om te zonnebaden en het helder blauwe zeewater leent zich uitstekend voor zwemmen. Aan het strand ligt een populaire taverne met vriendelijk personeel waar Grieks eten geserveerd wordt. In de zomermaanden kan dit strand wat drukker zijn.

Kipiadi

Kipiadi is een kiezelstrand gelegen op 4km afstand van Gaios. Het strand is omgeven door groen, voornamelijk olijfbomen en cipressen. Tot voor kort was er geen weg die het strand toegankelijk maakte, dit heeft ertoe geleid dat het strand nog steeds klein, rustig en authentiek is. Nu is er een steile weg dat u naar het strand brengt. U kunt het strand echter ook bereiken per boot. Op Kipiadi hangt een prettige sfeer waardoor u heerlijk tot rust kunt komen.

Kamini

In het zuiden van Paxos nabij Moggonisi ligt Kamini Beach. Dit strand wordt ook wel Kamini Gouva Beach genoemd. Het strand is goed bereikbaar en ligt op de route van Moggonisi naar Gaios. Kamini is een prachtig kiezelstrand met een heldere, turquoise zee. Hier kunt u fijn een paar uur vertoeven en genieten van de zon en rust.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten