Terug naar Pilion
Home > Pilion > Combinaties met Pílion

Combinaties met Pílion

In het noordwesten van de Egeïsche Zee, tegenover de zuidpunt van Pílion, ligt de eilandengroep de Noordelijke Sporaden. Hierdoor is het uitstekend mogelijk om een vakantie op het vasteland te combineren met het ultieme eilandgevoel. Onderstaand geven we u een aantal suggesties. Mocht u nog een ander idee hebben van bestemmingen die u graag met Pílion zou willen combineren, schroomt u dan niet en vraagt u ons team naar de mogelijkheden.

Pílion en Skópelos

Het tweede eiland in de rij van de Noordelijke Sporaden is Skópelos. Dit eiland is vooral bekend en geliefd vanwege de prachtige natuur, de mooie stranden in schilderachtige baaien, het kristalheldere zeewater en de warme gastvrijheid van de bevolking. De dorpen op het eiland hebben hun traditionele architectuur en karakter weten te behouden, maar bieden de bezoeker tegelijkertijd vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie.

Meer over Skópelos Reserveringverzoek Pílion en Skópelos

Pílion en Alónissos

Alónissos is een ‘halte’ verder dan Skópelos van Pílion verwijderd. Onbekend maakt zeker niet onbemind. Voor de natuurliefhebber en rustzoeker is het eiland een must. Bijzonder door zijn eenvoud en van een natuurlijke schoonheid. Bovendien is het de toegangspoort tot het beschermde natuurgebied National Martime Park. Hier vinden vele zeldzame zeevogels, dolfijnen en de mediterrane monniksrob (Monachus Monachus) een veilige thuishaven.

Meer over Alónissos Reserveringverzoek Pílion en Alónissos

Pilion en Noord-Evia

Na een verblijf op het vasteland kunt u met de boot over naar Evia, een zeer geliefde vakantiebestemming van de Grieken. Het is namelijk de perfecte omgeving om te onthaasten in een van de gemoedelijke badplaatsen. Het noordelijk deel van het eiland is bijzonder mooi. Het biedt de perfecte combinatie van bergachtige, beboste omgeving met de onovertroffen schoonheid van de omringende kustlijn. Naast een rijk verleden als het gaat om historie, heeft ook de Griekse mythologie hier een vruchtbare bodem. Zo had Dyonissos, de god van de vruchtbaarheid maar vooral van de wijn, hier de beste tijd van zijn leven. Misschien dat dit de reden is van de goedlachsheid van de bewoners van Evia en de vele dorpsfeesten die hier plaatsvinden.

Meer over Evia Reserveringverzoek Pilion en Noord-Evia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten