Trekking op Pílion

Voor de wandelaar die meer uitdaging wil tijdens een tocht door de prachtige natuur, hebben wij in samenwerking met Atropa Travel een trekking samengesteld die u kennis laat maken met het prachtige Pilion. U wandelt van plaats naar plaats terwijl voor uw bagage wordt gezorgd. U wandelt gedurende zes dagen gemiddeld vijf uur per dag. Soms kan dat tot maximaal zeven uur per dag oplopen. De maximale hoogte die u bereikt is 1200 meter. Niveau B.

Als basisuitrusting dient u het volgende mee te nemen; een rugzak (20 l), een paar goede bergschoenen, sportschoenen, een waterfles, een zakmes en een zaklamp. Het is raadzaam om voldoende euro’s bij u te hebben, want het pinnen van geld is in de bergdorpen vaak niet mogelijk.

Bij deze trekking is inbegrepen: vlucht, het vervoer van en naar het vliegveld, bagagevervoer, begeleiding van een professionele, Engelstalige gids, 7 overnachtingen in pensions/hotels op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet, volpension beginnend met het diner op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. Met uitzondering van lunch en diner op dag 7.

Dag 1

Aankomst vliegveld Vólos — Vizítsa

Na aankomst op de luchthaven transfer naar Vizítsa, waar tevens de eerste overnachting is.

Dag 2

Vizítsa — Kalá Nerá — Vizítsa

Na het ontbijt wandelt u over een oud ezelspad, een zogenaamde kalderími, richting het strand van Kalá Nerá. Via velden met grillig gevormde olijfbomen en perenbomen. Uiteraard is er gelegenheid tot zwemmen. De lunch wordt gebruikt in een plaatselijke taverne. In de namiddag terug naar Vizítsa, alwaar de overnachting.
Wandeluren: 5

Dag 3

Vizítsa — Miliés — Xouríchti — Tsagaráda — Damoúchari

Start richting Miliés. Via de kalderími’s bereikt u een hoogte van 800 meter vanwaar een prachtig uitzicht. Via Xouríchti naar Tsagaráda, dat mooi uitzicht betekent. Door de kleine bergstromen, de stenen bruggen, pleinen, kerkjes en oude huizen is dit dorp een bijna sprookjesachtig tafereel. Na de picknick afdaling naar Damoúchari. Overnachting in Damoúchari.
Wandeluren: 6

Dag 4

Damoúchari — Fakístra — Damoúchari

Via een schilderachtig pad dat vrijwel onophoudelijk parallel aan de Egeïsche zee loopt tot aan de bijzondere en geïsoleerd gelegen baai van Fakístra. Hier is gelegenheid tot zwemmen en picknick op het strand. Vervolgens terug naar Damoúchari waar u wederom overnacht.
Wandeluren: 4

Dag 5

Damoúchari — Ágios Ioánnis — Kissós — Chánia

Richting Ágios Ioánnis. Vervolgens klimt u naar een hoogte van 1200 meter. In de omgeving van Kíssos wordt geluncht. Dan ziet u het dorp Chánia tussen de vele beuken- en kastanjebomen op de berg Pílio liggen. Hier overnacht u, op 1200 meter en pure berglucht om u heen.
Wandeluren: 7

Dag 6

Chania — Agriolefkes — Golgothas

Vandaag starten wij vanaf Chania op een hoogte van 1200 meter. Na een wandeling van 30 minuten bereiken wij op een hoogte van 1300 meter, de skipiste Agriolefkes. Aansluitend vervolgen wij de weg naar een groot bos. de route door deze bossen is vrijwel vlak. De laatste 10 minuten zal een klim zijn naar Gologothas op een hoogte van 1420 meter. Bij dit punt vind u een een monument waar waar een vliegtuigongeluk heeft plaatsgevonden. Op dit punt zullen wij een pauze inlassen waar een foto gemaakt kan worden.
Wandeluren: 4

Dag 7

Chánia — Portariá — Makrinítsa

Eerst komt u bij het dorp Portariá, dan naar Makrinítsa op een hoogte van 600 meter aan de rand van een ijzingwekkende afgrond. Overnachting in Makrinítsa.
Wandeluren: 4

Dag 8

Transfer

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nederland of naar een van onze vakantiewoningen voor een verlenging.

AanvragenTrekking Voorwaarden

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord