Excursies op Samos

Onderstaand een greep uit de mogelijkheden van een dagje uit op Samos. Reisleiding ter plaatse kan u er meer over vertellen.

Eilandtour

Tijdens deze tocht per bus ziet u een groot deel van Samos. Gedurende de dag bezoekt u veel interessante plaatsen waar u rond kunt kijken en korte wandelingen kunt maken over bijzondere delen van het eiland. U bezoekt de tempel van Hera, het mooie Megali Panagia-klooster, het dorp Koumaradeï en het levendige Kokkari, waar u neer kunt strijken op een gezellig terras voor een frappé. In het bergdorp Platanos, op een idyllische plek, wordt gestopt voor de lunch.

Picknicktocht met een vissersboot

U wordt ‘s morgens ontvangen door de kapitein op een originele Griekse kaïk. Na ongeveer een uur varen langs de zuidkust van Samos komt u aan op een prachtig strand op het eilandje Megali Laka, aan de oostkust van Samos. U heeft hier rustig de tijd om te zonnen, te zwemmen en te snorkelen. De kapitein houdt zich ondertussen bezig met het bereiden van de maaltijd, die op het strand wordt genuttigd. Na deze ontspannen dag vaart u weer terug naar Samos en bij voldoende animo kan er onderweg nog een duik genomen worden vanaf de boot. Programma is onder voorbehoud.

Patmos

Vanuit Pythagorion is Patmos ongeveer tweeënhalf uur varen en wordt ook wel het Heilige Eiland genoemd. U heeft de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te bekijken of desgewenst deel te nemen aan de georganiseerde rondleiding door het klooster. ‘s Middags kunt u in het gezellige havenplaatsje Skala winkelen, op een terrasje genieten van het uitzicht of een duik nemen in het kristalheldere water. In de loop van de middag vertrekt de boot weer naar Samos en misschien komt u onderweg wel dolfijnen tegen.

Efeze/Turkije

Na een boottocht van anderhalf uur, komt u aan in Kusadasi. Vervolgens gaat u per bus naar Efeze. Deze stad werd meer dan 3000 jaar geleden gesticht en maakte de grootste bloeiperiode door in de 2e en 1e eeuw v.Chr. toen de Romeinen er de scepter zwaaiden. Later werkten de apostelen Johannes en Paulus in Efeze om er het christendom te verspreiden. Ook de heilige maagd Maria bracht hier haar laatste levensjaren door. Veel van de overblijfselen van Efeze zijn zo goed bewaard gebleven, dat het gemakkelijk is een voorstelling te maken van het leven in vroeger tijden. Tijdens de excursie wordt u door een officiële gids rondgeleid langs indrukwekkende bezienswaardigheden. ’s Middags wordt u weer teruggebracht naar Kusadasi, waar u de stad kunt bekijken, rond kunt neuzen in de ontelbare winkelstraatjes of het strand kunt opzoeken.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord