Excursies op Samos

Onderstaand een greep uit de mogelijkheden van een dagje uit op Samos. Onze lokale vertegenwoordiging Samos Holidays biedt onderstaande excursies aan. Reisleiding ter plaatse kan u er meer over vertellen.

Eilandtour

Tijdens deze oriënterende tocht zal een stop worden gemaakt bij het klooster Timiou Stavrou, dat vlakbij het dorpje Kourmaradei ligt. Het klooster heeft een prachtige iconostase. Vervolgens vervolgen we de binnenlandse honing-kruiden route alwaar we een bezoek brengen aan een werkplaats waar keramiek wordt gemaakt en een stop bij een werkplaats waar kruiden en etherische kruiden worden verkocht. Hierna vervolgen we de binnenlandse route en wordt er of geluncht in het traditionele dorp Platanos of bij een taverne nabij het strand van Potami. Daarna zetten we koers naar de noordkust van het eiland en brengen we een bezoek aan een olijffabriek en het wijnmuseum in Karlovassi. Hierna zullen we richting het Potami gebied gaan waar ook de waterval gelegen is. Via de noordkust rijden we richting Agios Konstantinos, Kokkari, Pythagorion, Ireon om u weer thuis te brengen.

Picknicktocht met een vissersboot

Vanaf de haven van Pythagorion varen we op een traditionele kaik om 09.30 uur richting het strand van Posidonio alwaar onze eerste zwemstop zal zijn. Daarna wordt koers gezet naar het strand Megali Lakka, dat alleen te voet of per boot te bereiken is. Hier kunt u heerlijk genieten van het strand, de zee en de zon terwijl de bemanning zich ondertussen bezig houdt met het bereiden van de lunch. Op de terugweg zal er als het weer het toe laat nog een korte zwemstop worden gehouden. Vergeet uw snorkelspullen niet mee te nemen.

Patmos

In de vroege ochtend vertrekt u vanaf de haven van Pythagorion, waarna u na twee en een half uur varen de haven van Skala van het heilige eiland Patmos bereikt. U heeft de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te bekijken of desgewenst deel te nemen aan de georganiseerde rondleiding door het klooster van Apostel Johannes. In dat geval vertrekt u met een bus met officiële gids naar Chora de hoofdstad van het eiland alwaar u een bezoek zult brengen aan het beroemde Johannes Klooster en de Apocalyps grot. Na deze tour wordt u weer teruggebracht naar Skala alwaar u op eigen gelegenheid deze havenplaats kunt ontdekken, of uitgebreid kunt lunchen bij een van de vele tavernes. Aan het eind van de middag wordt de terugreis Samos aanvaard.

Kokkari by night

Wekelijks organiseert het agentschap Samos Holidays een transfer vanuit Ireon, Pythagorion naar het romantische dorpje Kokkari dat u vervolgens op eigen gelegenheid kunt ontdekken, door te slenteren langs de vele winkeltjes, een wandeling te maken door de smalle straatjes van het oude dorp of bij een van de terrasjes van de vele restaurantjes en caféetjes in het gezellige haventje van het dorp neer te strijken.

Turkije

Vanaf de haven van Pythagorion vaart u naar Kusadasi. Vervolgens met de bus naar Efeze dat 3500 jaar geleden werd gesticht. Tevens brengen we een bezoek aan het grootste grootste theater de oudheid. Dit theater heeft maar liefst 67 rijen en biedt plaats aan 24.000 toeschouwers.

Na het bezoek aan Efeze gaat u weer terug naar Kusadasi waar u gelegenheid heeft om te lunchen, naar het strand te gaan of een van de vele winkeltjes in de Turkse bazaar te bekijken. Indien gewenst kunt u ook deelnemen aan een tour waarbij u een demonstratie krijgt van handgemaakte producten uit de omgeving. Aan het eind van de middag vaart u weer terug richting Samos.

Deel met vrienden of reisgenoten