Waarom Serifos?

Serifos is een van de minder bekende Cycladen en deze parel is zeker de moeite waard om te bezoeken. Waar ik dacht dat het vooral de stranden waren die dit eiland zo aantrekkelijk maken, was ik aangenaam verrast over het eiland zelf. De mooie stranden omringen zo’n pracht aan natuur, dorpen en sfeer, dat het onmogelijk is dit niet te willen ontdekken. Direct bij aankomst als men van de boot afkomt, daalt de eilandsfeer op je neer; witte huizen tegen de rotsachtige hellingen en een haven waar een gezellige levendigheid de boventoon voert. Een tocht over het eiland voert langs prachtige stranden met het meest blauwe water denkbaar en her en der verspreid de dorpen waar de sfeer van weleer duidelijk herkenbaar aanwezig is. Over het eiland zijn diverse wandelpaden om ook te voet de gebieden te leren kennen.

Een groet van Stefanos Stefanou

Terug naar Serifos
Home > Serifos > Combinaties met Serifos

Combinaties met Serifos

De goede bootverbindingen tussen de Cycladen en het vasteland maken een combinatie van meerdere bestemmingen tot een aantrekkelijke mogelijkheid. Hop van Serifos naar een ander eiland of combineer de Cycladen met bijvoorbeeld een rondreis op het vasteland. Onderstaand doen wij u enige suggesties.

Serifos met Milos/Kimolos

Milos en Kimolos behoren eveneens tot de Cycladen en zijn, in tegenstelling tot Serifos, vulkanische eilanden. Het landschap kenmerkt zich door grillige rotsformaties en geologische fenomenen, afgewisseld door zandstranden die scherp afsteken tegen een felblauwe zee. De karakteristieke ‘bootgarages’ met kleurrijke deuren zorgen voor een vrolijke noot. Houdt u van wat meer vertier, kiest u dan voor het grotere Milos. Op Kimolos, het kleine broertje, heerst nog een authentieke sfeer van vroeger.

Meer over Milos Reserveringverzoek Serifos met Milos/Kimolos

Serifos met Folegandros

Van het ene onbedorven eiland naar het andere! Folegandros is een van de meest zuidelijk gelegen Cycladen eilanden en heeft een geheel eigen charme. Met een oppervlakte van 35 km² en slechts een weg voelt u zich hier direct thuis. Afgelegen stranden vragen om per boot of te voet ontdekt te worden en de overheerlijke lokale keuken stelt zelfs de meest veeleisende fijnproever niet teleur. Centraal ontmoetingspunt is het schilderachtige hoofdstadje Chora met een ruime keuze aan tavernes, restaurants en cafés.

Meer over Folegandros Reserveringverzoek Serifos met Folegandros

Serifos met Syros/Kythnos/Kea

Het is een mooie overstap naar Syros waar niet alleen de stranden aantrekkelijk zijn, maar waar ook de cultuur een grote rol speelt in de dagelijks te ondernemen tochten. Ermoupolis vormt samen met Ano Syros één groot openluchtmuseum waar u ogen te kort zult komen. Laat u verrassen door de hectiek van dit middelpunt van de Cycladen. Een andere mogelijkheid is een combinatie met het eenvoudige Kythnos of het wandeleiland Kea.

Meer over Syros Reserveringverzoek Serifos met Syros/Kythnos/Kea

Serifos met Évia

Évia is het op een na grootste eiland van Griekenland en toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Communiceren gaat veelal met handen en voeten, omdat Engels niet overal gesproken wordt. Het wegennet is beperkt en hierdoor is Évia nog echt een ontdekkingstocht waard. De natuur is er schitterend en kloven en stranden zijn er volop. Op enkele plekken is de aanwezigheid van de oude Grieken nog zichtbaar. Wij hebben gekozen voor het uiterste noorden rondom Péfki en rondom Kárystos. Évia is een eiland maar met een brug verbonden met het vasteland. Liever met de boot, dan kan dat ook.

Meer over Evia Reserveringverzoek Serifos met Évia

Serifos met Andros/Tinos

Tevens onbekende Cycladen zijn de eilanden Andros en Tinos. De bootverbindingen tussen de verschillende Cycladen gaan veelal via de havens op het vasteland, maar nemen relatief weinig tijd in beslag. Het groene en rijk begroeide Andros vormt een mooie tegenhanger. In het gezellige Batsí is het goed toeven. Meer voorkeur voor een kleiner eiland? Ga dan de combinatie met Tinos aan. De hectiek van de stad als bedevaartsoord is een grote tegenstelling tot de rust van de rest van het eiland.

Meer over Tinos Reserveringverzoek Serifos met Andros/Tinos

Serifos met Athene en Nafplion

Wat is er interessanter van een combinatie van de stad met de rust erna om alle indrukken te verwerken. Een bezoek aan Athene is voor iedere Griekenlandliefhebber een interessante uitdaging. De Akropolis, het National Archeologisch Museum, het Olympisch Stadion, het Syntagmaplein, er is teveel om op te noemen. Misschien is Nafplion nog wel interessanter voor de cultuurliefhebber. Niet alleen de stad zelf heeft veel te bieden, maar denkt u ook aan de omgeving van de stad met Epidavros en Mycene.

Meer over de steden Athene en Nafplion Reserveringverzoek Serifos met Athene en Nafplion

Serifos met autorondreis vasteland

Rondtoeren over het vasteland van Griekenland biedt een kennismaking met het oude Griekenland. De bezienswaardigheden liggen zij aan zij op de route die wij voor u hebben uitgestippeld. In 8 dagen ziet u de belangrijkste in combinatie met een tocht door de fraaie natuur. De bakermat van Griekenland is een titel die deze regio met recht gekregen heeft.

Meer over autorondreizen Reserveringverzoek Serifos met autorondreis vasteland

Serifos met de Pelopónessos-Argolis

Men zou kunnen zeggen dat een perfecte combinatie wordt gevormd door een vakantie die cultureel wat te bieden heeft, aangevuld met een dosis strand. Maak dan de combinatie van Argolís met de vele culturele bezienswaardigheden uit de oudheid met een van de Cycladen waar de eilandsfeer de boventoon voert. Geniet van de uitgestrekte stranden en de gemoedelijkheid die op deze eilanden de scepter zwaait.

Meer over Argolis Reserveringverzoek Serifos met de Pelopónessos-Argolis

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten