Terug naar Skyros
Home > Skyros > Combinaties met Skyros

Combinaties met Skyros

De mogelijkheden van combineren met Skyros zijn haast ontelbaar. Doordat er aangevlogen wordt op Athene zijn er talloze combinaties denkbaar. Onderstaand sommen we er een aantal voor u op. Mocht u nog een ander idee hebben van bestemmingen die u graag zou willen combineren, schroomt u dan niet en vraagt u ons team naar de mogelijkheden.

Skyros met Évia

Het eiland Évia is bergachtig en kent een fraai landschap. Bergen, bergstromen, rustieke bergdorpen en levendige havenstadjes vormen het decor. Dit alles rijkelijk omzoomd door de mooiste baaien. De westkust is hierbij lieflijk terwijl de oostkust vaak steile kliffen kent en minder makkelijk bereikbare plaatsen kent. De noordkant van het eiland kent een heel ander soort landschap dan het zuiden. Het is weelderiger begroeid en de geur van de pijnbomen hangt als een geurige sluier in de lucht. Het is een rustige omgeving en door de afstand vanaf het vasteland, komen hier wat minder makkelijk weekendbezoekers naartoe. Het is de perfecte omgeving om te onthaasten in een van de gemoedelijke badplaatsen. Als we spreken over Zuid-Évia dan richten we ons op het gebied rondom Kárystos, in de ruimste zin van het woord. Dit deel van Évia mag dan misschien minder groen zijn dan de noordelijke helft van het eiland, maar daarom niet minder interessant. Historisch gezien heeft het een rijk verleden en met name uit de Venetiaanse periode nog vele restanten. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar met uitzondering van sommige wegen, met name in het zuidoostelijk deel, die naar de kust toe leiden.

Meer over Evia Reserveringverzoek Skyros met Évia

Skyros met Andros en Tinos

De Cycladische eilanden Andros en Tinos laten zich goed combineren met Skyros. Iedere eilandengroep heeft eigen karakteristieken. Door de Cycladen te combineren met Skyros zult u zien dat de vegetatie totaal anders is. Er is zelfs een verschil te constateren tussen Andros en Tinos.Andros is wellicht minder typisch Cycladisch dan Tinos, dat minder dicht begroeid is en waar de witte huisjes tegen de hellingen geplakt lijken te zijn. De hectiek van de stad, bekend vanwege de kerk als bedevaartsoord, staat hier in schril contrast met de rust van het achterland. Andros heeft wel de witte huisjes die zo kenmerkend zijn voor de Cycladen, maar kent een rijke vegetatie. De vele waterbronnen en bergstromen hebben hier gezorgd voor voldoende water waardoor de natuur zich welig heeft ontwikkeld. Vanuit Athene sluit u zich aan bij de transfer naar een van deze eilanden en u heeft een rijke variatie aan ervaringen.

Meer over Andros Reserveringverzoek Skyros met Andros en Tinos

Skyros met Pílion

Na een verblijf op Skyros kunt u via Évia met de boot over naar het vasteland en een bezoek brengen aan Pílion. Dit deel van Griekenland is met name bij de Grieken erg geliefd. Het is niet voor niets dat de goden van weleer dit deel als hun zomerverblijf gekozen hadden. De berg Pílio domineert het gebied. De hellingen zijn rijk begroeid en de watervallen kletteren hier op vele plaatsen de rotsen af. Er zou een grot op een van de hellingen zijn waar men in vroeger tijden kon offeren aan Zeus. Dit voor gezondheid of een beetje geluk. Dit zou de oorzaak kunnen zijn voor de weelderige begroeiing alhier. De geofferde zaken lieten vaak zaden achter en zijn door de ruime hoeveelheid aan waterbronnen goed tot ontwikkeling gekomen. In de tijd van de overheersing door de Turken hebben zij de bergdorpen ontzien. De grote rijkdom die zij hadden verkregen door handel, hebben de Turken onaangetast gelaten. De Turken profiteerden hiervan mee en lieten de Pilioten grotendeels met rust. De rijkdom van deze dorpen is nog steeds zichtbaar in de bouwstijl. De archontiká, zoals de herenhuizen volgens deze bouwstijl genoemd worden, zijn veelal gerestaureerd en voldoen soms als hotel. Als u in de buurt bent, gaat u er gerust een binnen om eens te kijken naar de prachtige in houtsnijwerk uitgevoerde plafonds. In de brochure van Pílion meer over deze archontiká.

Meer over Pílion Reserveringverzoek Skyros met Pílion

Skyros met de Peloponnesos

De bakermat van Griekenland, zo wordt de Pelopónnesos wel beschouwd. Het merendeel van de overblijfselen uit de oudheid bevinden zich op dit schiereiland. Door de aanleg van een nieuwe weg is het zuiden van de Pelopónnesos makkelijk bereikbaar. Voor een verblijf kunt u kiezen voor de Máni dat zich op de middelste poot van het schiereiland bevindt, of voor het westelijk schiereiland Messania. In beide gevallen geldt dat er veel bezienswaardigheden zijn. Van Máni wordt wel gezegd dat de bewoners veel lijken op het landschap; ruig en robuust. De ingang van de Hades zou zich zelfs op de zuidpunt bevinden. Toch is het goed toeven aan de kust. Voor de liefhebber zijn er fiets- en wandelroutes beschikbaar langs de kustlijn. Het binnenland laat zich slechts door heel fanatieke wandelaars ontdekken. Maar een tocht langs de bergdorpen is de moeite zeker waard. In Messanië strijden verschillende plaatsen om aandacht. Koróni, Methóni, Pýlos zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. En natuurlijk is een dagtocht vanuit hier mogelijk naar Olympía of naar Mýstras. Dit laat het verleden herleven.

Meer over de Peloponnesos Reserveringverzoek Skyros met de Peloponnesos

Skyros met Athene en Nafplion

Een fraaie tegenhanger van al dat natuurschoon is een bezoek aan een stad. En wat voor stad. Athene spreekt voor zich. De vele bezienswaardigheden laten zich niet samentrekken in een kort verhaal. Leest u in de brochure van Andros en Tinos meer over deze stad. Omdat we toch een hoogtepunt willen vermelden, noemen we de Akrópolis. En wat te denken van het Syntagma-plein, en de Bibliotheek. Nu laten we ons toch verleiden om ze op te gaan noemen. Een bezoek aan Athene is meer dan de moeite waard. Eilandhoppen Skyros, GriekenlandEn als u dan toch aan het citytrippen bent, dan is een bezoek aan Nafplion niet uit te vlakken. De gezellige sfeer van deze levendige stad met alles binnen handbereik kent geen grenzen. Ook hier diverse bezienswaardigheden die cultuurliefhebbers zeker kunnen bekoren. Een uitstapje naar Mycene of Epídavros is een kleine moeite die u zal belonen met een groot plezier. De grootsheid van restanten van lang vervlogen tijden die daar te zien zijn is verpletterend. Alleen een bezoek kan u laten voelen hoe belangrijk deze geschiedenis voor de mensheid is.

Meer over de steden Athene en Nafplion Reserveringverzoek Skyros met Athene en Nafplion

Skyros met autorondreis over het vasteland

We zeiden het al, de Pelopónnesos is de bakermat van de Griekse geschiedenis. Daarom hebben wij voor u een interessante autorondreis samengesteld waarbij u de meest interessante plaatsen van deze regio bezoekt. Hier vindt u meer informatie over de rondreis Klassiek Griekenland.

Meer over de autorondreis Reserveringverzoek Skyros met autorondreis over het vasteland

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten