Terug naar Syros
Home > Syros > De stranden van Syros

De stranden van Syros

De hele kustlijn is bezaaid met stranden. Sommige lijken alleen voor u te zijn.

Langs de kustlijn zijn diverse mooie stranden te vinden en de dorpen die verspreid over het eiland liggen vormen een goede basis om erop uit te trekken. De meeste hebben een kleine oude kern waar de Venetiaanse geschiedenis duidelijk zichtbaar is. Een aantal zijn uitgegroeid tot een klein resort waar tavernes zorgen voor de innerlijke mens.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het Asteria-strand

Aan de westkant van de haven van Ermoupolis, grenzend aan het aristocratische deel van de stad, bevindt zich het Asteria-strand. Genietend van het uitzicht op de kleurrijke huizen en het azuurblauwe water, kunt u ontspannen op het kiezelstrand van Ermoupolis. Hier heeft u als uitzicht de mooie, majestueuze kerk van Agios Nikolaos.

Strand van Kini

Aan de westkant van het eiland ligt het levendige strand van Kini. Een van de weinige plekken op het eiland waar u strandbedden met parasols zult vinden. De baai heeft aan een zijde een kleine haven waar lokale vissersboten in het water dobberen, in het midden een lang zandstrand en aan de andere zijde een strook met bomen. De kleurencombinatie die deze samenstelling biedt, is een extra reden om dit strand een bezoek te brengen. De helderblauwe kleur van het water maakt dit nog meer bijzonder. Een strandwandeling is hier een aanrader, bij voorkeur als de zonsondergang zich inzet. U zult dit ervaren als een unicum en vaak terugdenken aan deze gebeurtenis.

Strand van Azolimnos

In het zuidoosten van Syros, komen we bij het strand van Azolimnos. Het heldere, lichtblauwe water en het goudkleurige zandstrand zijn kenmerkend en steken prachtig af bij de groene bomen en de witte karakteristieke huizen op de achtergrond. Op het strand staan een aantal strandbedden en voor de liefhebbers van de schaduw is er een aaneenschakeling van bomen op het strand te vinden die u een natuurlijke beschutting bieden tegen de zon. Hier zult u vooral de Grieken vinden, die verstandig genoeg zijn om niet in de felle zon te gaan liggen. Na een middag op het strand kunt u vanaf hier naar de verschillende tavernes in het dorp lopen, waar u terecht kunt voor een heerlijke Griekse maaltijd.

Het Galissas-strand

Het lange zandstrand Galissas is volgens de Grieken een van de mooiste stranden van Syros en dat is niet zonder reden. Het heldere blauwe water van de zee grenst enerzijds aan de hellingen van het heuvelachtige landschap en anderzijds wordt het begrenst door een pad dat aan beide zijden wordt bekleed door palmbomen. Aan de pier liggen bootjes aangemeerd die zachtjes meebewegen op het ritme van de zee. Het katholieke kerkje van de heilige maagd Pakou dat boven op de heuvel prijkt, houdt een oogje in het zeil. In de avond is een heerlijke wandeling langs het strand of over het pad langs de zee een absolute aanrader, waarna u plaats kunt nemen bij een van tavernes aan de kust waar de lekkere visgerechten van Syros verkrijgbaar zijn. Tevens zijn hier enkele watersportfaciliteiten aanwezig.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten