Excursies op Zakynthos

Zakynthos, de ideale bestemming als u op zoek bent naar helder water, witte kustlijn en interessant, groen binnenland.

De beste manier om veel van het eiland Zákynthos te zien en te weten te komen, is door deel te nemen aan één van de excursies van het lokale agentschap BesTour. BesTour heeft een aantal kleinschalige excursies voor u georganiseerd. Een uitgebreide beschrijving van iedere excursie vindt u op de volgende pagina’s in dit boek. Uiteraard kan uw reisleiding u informeren over de mogelijkheden, vertrektijden etc.

Jeepsafari

Een leuke manier om het eiland van Zákynthos te ontdekken! Zodra alle gasten zijn opgehaald, vertrekken wij naar het plaatsje Lagopodo waar wij Grampsas wijnhuis gaan bezoeken. Hierna rijden wij door naar het traditionele bergdorp, Kiliomenos. Waar u de gelegenheid krijgt om wat te drinken. Na de korte break gaan wij naar het hoogste punt op het eiland, Antennas op 758 meter hoogte. Hier kunt u, bij een heldere dag, een groot deel van het eiland zien. Vervolgens trekken wij het échte binnenland in van Zákynthos door over de onverharde wegen te rijden. Na de lunch rijden wij naar het oude klooster Agios Georgios. Hier mag u een kijkje nemen op de binnenplaats, waar u wellicht de monniken ziet rondlopen die hier wonen. Sommige monniken vertellen u graag meer over het leven in het klooster. We vervolgen onze route richting Navagio Beach; één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. Ook wel Shipwreck Beach genoemd. Het uitzicht is hier adembenemend. U krijgt hier even de tijd om een foto te maken. Na een mooie foto te hebben gemaakt, rijden we door naar het meest noordelijkste puntje van het eiland. Waar u optioneel een bootje kunt nemen om naar de ‘Blue Caves’ te varen.

Zante Cuisine Experience

Spendeer uw dag op het prachtige landgoed van Logothétis Organic Farm! U start de ochtend met een rondleiding door de olijfboomgaard. Tijdens de rondleiding krijgt u allerlei informatie over de olijfbomen en over het oogsten hiervan. Nadat u met eigen ogen de olijfboomgaard heeft gezien, wordt u meegenomen naar de kleine fabriek op het landgoed. Hier worden de olijven, na het oogsten, naar toegebracht. Vervolgens worden ze dan door de stenen molens en hydraulische persen gehaald. Het proces wordt u stap voor stap uitgelegd. Na de rondleidingen is het dan écht tijd om te gaan koken. Onder begeleiding van een gekwalificeerde kok leert u een lokaal gerecht voor te bereiden en te koken. Hiervoor krijgt u allerlei instructies en informatie over het gebruiken van lokale ingrediënten en olijfolie. Tussen het koken door kunt u genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een heerlijk voorgerecht en een drankje. De kookstudio bevindt zich namelijk op een plek waar u een adembenemend uitzicht heeft over het platteland met op de achtergrond de zee. Eindig uw culinaire ervaring met een bezoek aan de winkel op het landgoed. Hier kunt u de heerlijke biologische producten van de boerderij proeven en eventueel kopen. Trakteer uzelf of een ander op een uniek biologisch geproduceerd product van Zákynthos.

Deel met vrienden of reisgenoten