Excursies op Zakynthos

Zakynthos, de ideale bestemming als u op zoek bent naar helder water, witte kustlijn en interessant, groen binnenland.

De beste manier om veel van het eiland Zákynthos te zien en te weten te komen, is door deel te nemen aan één van de excursies van het lokale agentschap BesTour. BesTour heeft een aantal kleinschalige excursies voor u georganiseerd. Een uitgebreide beschrijving van iedere excursie vindt u op de volgende pagina’s in dit boek. Uiteraard kan uw reisleiding u informeren over de mogelijkheden, vertrektijden etc.

VIP Eiland Tour

Deze dagtocht per bus is ideaal om een goede indruk van het eiland Zákynthos te krijgen. De bus rijdt allereerst naar het traditionele dorp Kalithéa. Hier is de Therianós familie te vinden, die een mooie organische boerderij hebben opgezet. Zij vertellen u er graag zelf meer over.

Vervolgens gaat de reis verder richting het haventje van Ágios Nikólaos. Waar u optioneel een bootje kunt nemen naar de Blue Caves. Mocht u hier niet aan deel willen nemen, dan kunt u heerlijk langs de kade wandelen. Na deze stop bij de haven zal de bus koers zetten richting het westen van Zakynthos, waar Navagio Bay ofwel Shipwreck Beach te zien is. Hier is een adembenemend uitzicht op het strand te genieten.

Na de stop bij Navagio Bay rijdt de bus naar het klooster Ágios Dyonísios, de beschermheilige van het eiland Zákynthos. Hierna zal een traditionele taverna in Anafonítria bezocht gaan worden die door een Griekse familie wordt gerund.

Tot slot zal een stop worden gemaakt bij Helmi’s natuurhistorische museum met interessante informatie over de flora en de fauna van het eiland.
Onderweg vertelt onze gids u uiteraard alles over de omgeving en de gebruiken en levens van de lokale mensen.

Tip: Mocht u gebruik willen maken van het bootje naar de Blue Caves dan raden wij u aan om kleingeld mee te nemen.

Carreta-Carreta

Een relaxte boottocht en met geluk kunt u de Caretta-Caretta schildpadden spotten!

Per bus gaat deze excursie naar het vissersdorpje Ágios Sóstis dat in de baai van Laganás in het zuiden van Zákynthos gelegen is. Eenmaal aangekomen zal er een kleine boot vertrekken naar het eiland Marathonísi, dat door de lokale bevolking ook wel het ‘schildpaddeneiland’ wordt genoemd. Bij het zandstrand is er de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in de heldere zee. Vervolgens zal de boot verder varen naar de grotten van Kerí.
Meestal worden tijdens de vaartocht de beroemde Caretta-Caretta schildpadden gespot.

Na een heerlijke tijd op het water te hebben doorgebracht zal u terugkeren naar het haventje van Ágios Sóstis en zullen wij u met de bus terug brengen naar uw accommodatie.

Tip:
Neem badkleding, badhanddoek, zonnebrandmiddel en fototoestel mee. Vergeet niet om een flesje water mee te nemen, want er zijn geen drankjes te koop aan boord van het bootje. Een petje geen overbodige luxe daar er geen schaduw aanwezig is op het bootje. Als u een onderwatercamera heeft is het een aanrader deze mee te nemen!

Zante by Night


Aan het eind van de middag wordt u bij uw vakantiewoning opgehaald en zet de bus koers richting de hoofdstad van het eiland. Als eerste zullen we een bezoek brengen aan het dorpje Bóchali, een van de meest welvarende dorpen van het eiland. Dit dorp wordt ook wel het balkon van Zákynthos-stad genoemd omdat u vanaf hier een schitterend uitzicht over de volledige stad en de haven heeft.

Hierna zullen wij weer per bus richting de stad zelf gaan. Hier brengen wij een bezoek aan de imposante Ágios Dyoníssios kerk, die gewijd is aan de beschermheilige van het eiland Zákynthos. Na dit kerkbezoek zullen we door de traditionele straten van de stad wandelen. Zo lopen we over de Alexander Róma, waar allerlei leuke boetiekjes en aparte winkeltjes zitten en komen we uit op het San Marcos plein. Vanaf dit punt heeft u twee uur te tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Later zullen wij elkaar weer ontmoeten op het Solomos plein vlak bij de haven. Vanaf hier zullen wij u na deze enerverende avond weer terug brengen naar uw vakantiewoning.

Tip:
In de Ágios Dyonísios kerk is het niet toegestaan om te fotograferen met een flitser, daar dit de iconostase in de kerk niet ten goede komt. Vergeet dus niet om de flitser van uw camera uit te zetten!

VIP Navagio

Nadat iedereen is opgehaald zullen wij richting het gebergte van Vrachiónas rijden om het traditionele Zákynthos te proeven. Al snel zullen wij bij Pórto Vrómi arriveren. Dit gehucht heeft een klein vissershaventje met traditionele houten vissersbootjes (kaïks), vanwaar onze boot zal vertrekken naar het meest beroemde strand van Griekenland; Navagio Bay oftewel Shipwreck Beach.

We zullen ongeveer een uur op dit prachtige strand verblijven. Op deze manier heeft u alle tijd om foto’s te maken van het aangespoelde schip, het prachtige contrast van de witte krijtsteenrotsen, de kleine hagelwitte kalksteentjes op het strand het turquoise zeewater. Uiteraard kunt u hier ook een verfrissende duik nemen.

Let op:
U zult waarschijnlijk veel mensen op dit strand zien die het schip willen beklimmen. Wij willen u vragen dit niet te doen voor uw eigen veiligheid. Het is een oud aangespoeld schip waar een hoop roestige scherpe randen en uitstekende opjecten op zitten. Het zal helaas niet de eerste keer zijn dat iemand zich hieraan verwondt.

Tip:
Vergeet niet om uw zwemkleding, badhanddoek, zonnebrandmiddel en uw camera mee te nemen. Als u waterschoentjes heeft raden wij u aan om deze mee te nemen. Het strand van Navagio bestaat namelijk voornamelijk uit kalksteentjes hetgeen pijnlijk kan aanvoelen aan uw blote voeten.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord