The Smile of the Child - Το Χαμόγελο του Παιδιού

Sinds enkele jaren is Ross Holidays donateur van de Griekse organisatie Smile of the Child, een non-profit vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Griekenland.

Steun Smile of the Child
/

Het ontstaan van The Smile of the Child

Smile of the Child werd in 1995 opgericht als reactie op de laatste wens van de 10-jarige ernstig zieke Andreas Yannopoulos. In zijn dagboek had hij de wens uitgesproken een organisatie op te willen richten met als doel een lach op het gezicht van ieder kind. Vlak voor zijn sterven lichtte hij zijn droom op televisie nog eens toe met de uitleg dat ieder kind recht heeft op net zoveel liefde, genegenheid en zorg als dat hij zelf tijdens zijn korte leven had ontvangen.

De respons was enorm en Grieken vanuit de hele wereld verenigden hun krachten. Resultaat was de verwerkelijking van Andreas’ droom: de oprichting van een organisatie die een lach op het gezicht van ieder kind moet brengen.

Wat Smile of the Child doet

Smile of the Child zet zich 24 uur per dag en 365 dagen per jaar in voor kinderen in Griekenland, ongeacht afkomst en/of religie, door middel van:

• Het voorkomen van iedere vorm van geweld tegen kinderen en verdwijningen
preventief medisch onderzoek
• Interventie ten behoeve van geweldslachtoffers, verdwijningsgevallen, kinderen met gezondheidsproblemen en kinderen die in armoede opgroeien of dreigen op te groeien
• Therapie voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van geweld, in welke vorm dan ook.

Alleen al in de eerste 6 maanden van 2022 heeft de organisatie 38.710 kinderen en hun families ondersteund. Door de jaren heen waren er dat in totaal zo’n 1.500.000.

Om de transparantie van de organisatie te waarborgen worden de financiële verslagen jaarlijks door auditors van Ernst & Young gecontroleerd en gepubliceerd.

Mocht u meer over deze organisatie willen weten of deze door middel van een kleine donatie willen steunen, dan vindt u meer (Engelstalige) informatie op de website www.hamogelo.gr

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten