Arakas me patates

In Griekenland wordt dit gerecht ook wel ‘eten voor doordeweeks’ genoemd. In het weekend heeft men meer tijd en wordt er uitgebreid gekookt.

Op drukke doordeweekse dagen wordt er gekozen voor een gerecht dat snel klaar is. Dit gerecht is eenvoudig en erg lekker door de combinatie van de verschillende ingrediënten.

/

Ingrediënten

1 glas olijfolie
1 lente-ui
1 kilo aardappelen
1 kilo wortels
1 kilo erwten
2-3 glazen water
1 takje dille
1 pakje tomatensaus
Zout en peper

Klik op de polaroid en bekijk stap voor stap hoe u arakas me patates maakt.

Bereiding

Snijd de lente-ui fijn en doe dit in een grote pan met een glas olijfolie. Voeg wat zout toe en laat het 5 minuten intrekken. Snijd ondertussen de aardappelen en wortels in kleine stukken. Doe nu eerst de aardappelen erbij in de pan, gevolgd door de wortels en erwten. Strooi peper over het geheel. Giet vervolgens de tomatensaus erbij en daarna twee of drie glazen water, de ingrediënten moeten ruim in het water staan. Doe het deksel op de pan en laat de inhoud een half uur koken op middelhoog vuur.

De saus moet dun blijven, dus zorg ervoor dat er voldoende water in de pan zit. Controleer na een half uur of de aardappelen en wortels gaar zijn. Laat het nog wat langer koken als dit niet het geval is, eventueel kan er nog wat water toegevoegd worden. Snijd in deze tijd de dille fijn. Als het klaar is, wordt de dille toegevoegd. Laat het nog 5 minuten doorkoken. Giet het gerecht af en het is klaar om opgediend te worden.

Kali orexi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten