Bekrí Mezé

De naam van dit gerecht bestaat uit twee delen. Bekrí staat voor iemand die veel drinkt en dronken wordt. Mezé is een kleine portie eten die goed past bij een drankje.

Dit gerecht is met opzet erg pittig zodat er veel bij wordt gedronken en je uiteindelijk dronken bent als het gerecht op is. Als mensen het gerecht proeven vragen ze vaak na de eerste hap al om iets te drinken. Er is geen specifieke drank die bij het gerecht gedronken wordt. Dit kan bier, wijn, ouzo of een andere drank zijn.

Het belangrijkste ingrediënt is het vlees. Dit kan rundvlees, varkensvlees of kip zijn, of een mix van deze drie.

/

Ingrediënten

500 gram varkensvlees
1 klein glas olijfolie voor het bakken
1 ui
1 paprika
1 glas witte of rode wijn
feta
chili of cayennepeperpoeder
oregano
zout en peper

Bereidingswijze

Snij het varkensvlees, de ui en de paprika en bak alles 10 minuten in olijfolie in de pan. Strooi zout, peper en veel chilipoeder over het geheel en voeg daarna de wijn toe en zet het vuur lager. Laat het ongeveer 20 minuten doorkoken en roer het af en toe door totdat het meeste vocht verdampt is. Schep het geheel op een bord en strooi er oregano overheen. Wacht altijd met het toevoegen van oregano totdat het eten van het vuur af is omdat de oregano olie anders verbrand en het eten bitter maakt. Verdeel daarna de feta over het bord door het met je handen te breken. Strooi er ten slotte nog wat extra oregano overheen.

Zie voor de bereiding ook de foto’s in de polaroid rechts bovenaan deze pagina.

Je kunt het gerecht zo eten of serveren met frietjes of rijst.

Yamas en kali órexi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten