Recept voor fasolada

Fasolada is een Griekse soep van witte bonen. Fasolada wordt gemaakt van witte gedroogde bonen, olijfolie, winterwortel, paprika, tomaten, fijngesneden selderij en ui.

/

Ingrediënten

- 400 gram gedroogde witte bonen
- 1 gesneden paprika
- 1 gesneden selderij
- 1 gesneden grote wortel
- 1 grote ui, gesnipperd
- ½ kopje tomatenpuree
- ½ kopje olijfolie
- zout en peper
- 500 ml water

Voorbereiding

Zet de bonen onder een laag water en laat ze een nacht weken.

Bereiding

Breng 250 ml water aan de kook met de witte bonen. Giet na 5 minuten koken de bonen af en gooi dit water weg. Zet hierna een soeppan op hoog vuur en giet hier de olijfolie in, fruit de gesnipperde ui in de olie. Voeg vervolgens de wortel, paprika en selderij toe en laat het geheel eventjes sudderen. Hierna voegt u de bonen toe en roert u de ingrediënten door de pan met een lepel. Voeg de tomatenpuree toe en breng de fasolada op smaak met zout en peper. Ten slotte giet u de overgebleven 250 ml water in de pan en brengt u de fasolada aan de kook. Zet het deksel op de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en laat het geheel 40 tot 45 minuten sudderen.

Serveer de fasolada met olijven en een glas wijn.

Kali orexi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten