Fourtaliá

Fourtaliá is een gerecht dat specifiek op Andros wordt geserveerd.

Door het gebruik van de speciale ingrediënten, is de smaak uniek. Wellicht kunt u een poging doen de originele smaak te evenaren. Gaat u de uitdaging aan?

/

Ingrediënten

– 1 grote aardappel
– 5 eieren
– 3 (pittige) worstjes
– Oregano, munt, peper en zout
– Varkensvet of reuzel voor het bakken van de omelet

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snij ze in niet te dikke plakken. Varkensvet of reuzel in een diepe koekenpan smelten en bak hierin de aardappelschijfjes. Van tijd tot tijd keren zodat alle kanten goudbruin worden. Bak in een andere pan de worstjes. Maak met een vork gaatjes in de worst zodat het vocht eruit kan. Als de worstjes gaar zijn, neemt u ze uit de pan en snijd ze in plakjes. Voeg ze daarna toe aan de aardappelschijfjes. De eieren in een mengkom tot een beslag kloppen. Zout, peper, oregano en munt aan het beslag toevoegen. Kluts dit tot alle ingrediënten volledig gemengd zijn. Voeg hierna een scheutje water toe zodat het luchtig blijft en klop dit erdoorheen

Eiermengsel in de koekenpan over de aardappelen en de worst gieten en tot een dikke koek laten worden. Zorg ervoor dat het ei de gehele oppervlakte van de pan bedekt. Zodra de onderkant van de fourtaliá de gewenste kleur heeft bereikt, met behulp van een bord of andere pan, de foutaliá omdraaien. Bak totdat ook de kleur aan deze kant naar wens is.

Kali orexi!

Kijk bij onze Griekse gerechten voor nog meer lekkere recepten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten