Recept voor Kerkira Sofrito

Een heerlijk hoofdgerecht met sterke aroma's van knoflook, verborgen in geroosterd, sappig vlees. Een smaakvol en mals vleesgerecht met een balans tussen zuur en zout, waarbij elke hap u even meeneemt naar Corfu. Het gerecht vraagt om wat geduld, maar het resultaat is het meer dan waard.

Ingrediënten

• 1 kilo runderlappen
• 100 gram peterselie
• 4 tenen knoflook
• 80 ml witte wijnazijn
• 50 ml rode wijn
• 300 ml runderbouillon
• 5 eetlepels bloem
• 2 eetlepels roomboter
• Zout, peper en olijfolie om te frituren

Bereidingswijze

Sla de runderlappen plat en allemaal ongeveer even groot zijn. Met peper en zout bestrooien en daarna door de bloem halen. Doe een eetlepel boter en een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de runderlappen hierin totdat ze bruin zijn. Ondertussen snijdt u de knoflook en de peterselie fijn. Als het vlees gaar is, doet u het vlees in een braadpan en schenkt u de witte wijnazijn, de bouillon en de rode wijn over het vlees. Op smaak brengen met zout en peper en ongeveer 40 tot 45 minuten op middelhoog vuur laten sudderen. Als het vlees bijna klaar is, de andere eetlepel boter, verspreid in klontjes, over het gehele oppervlak toevoegen..

Serveren met aardappelpuree of gebakken aardappelen.


keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten