Kokoras kokkinistos me flomaria

Flomaria is een soort pasta dat op Limnos veel gebruikt wordt. Dit kan in Nederland uiteraard vervangen worden door een andere pastasoort.

Ingrediënten

1 haan in stukken
4 kopjes flomaria
4-5 tomaten
2 laurierblaadjes
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, klein gesneden
1 kopje olijfolie
1 glas wijn
½ lepel suiker
Oregano, zout en peper naar smaak

Bereiding

Was de stukken haan en dep ze droog. Ontvel de tomaten met kokend water en rasp ze daarna in een kom. Doe hier de geperste of fijngesneden knoflook bij, de laurierblaadjes, de suiker, oregano, peper en zout bij. Bak de uien in de olijfolie zachtjes aan en vervolgens de haan hierin mee braden zodat alles lekker bruin gebakken is. Giet vervolgens de wijn bij de kip en laat dit een paar minuten doorkoken. Vervolgens langzaam het tomatenmengsel erbij gieten. Dit laten sudderen voor 30 minuten. Indien het vocht inkookt, wat water toevoegen. Na 45 minuten sudderen de flomaria in de pan toevoegen en indien er niet genoeg kookvocht is, wederom water toevoegen. Na 15 minuten is het gerecht klaar.

Kali orexi!

Kijk bij onze Griekse gerechten voor nog meer lekkere recepten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten