Krasokouloura

Deze heerlijke koekjes zijn leuk om te maken met Sinterklaas. U kunt de koekjes in verschillende vormen maken, bijvoorbeeld de traditionele spiral, ring of de S van Sinterklaas.

/

Ingrediënten

350 ml maisolie
200 ml suiker
200 ml wijn
100 gram sesamzaad
1 kg bloem
1 eetlepel baksoda
1 eetlepel kaneel
1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

Zorg dat u alle ingrediënten vooraf klaar zet, zodat u alles makkelijk kunt toevoegen. Eerst gaat de olie in de kom en start u met mixen. Vervolgens voegt u de suiker en wijn toe. Als de suiker is opgelost kunt u langzaam de helft van de bloem toevoegen. Stopt u niet met mixen tijdens het toevoegen van de bloem. Daarna gaat al mixend het bakpoeder, de soda, het kaneel en de overige bloem erbij. Als laatste voegt u het sesamzaad toe en mixt u het geheel voor 10 minuten. Na deze 10 minuten gaat u met de hand verder en kneedt u het tot een mooi geheel.

U pakt wat deeg ter grootte van een walnoot en rolt deze zo breed als een vinger en zo lang als twee vingers. U kunt het deeg nu zijn vorm geven, bijvoorbeeld de S van sinterklaas of een mooie lus, en op bakpapier leggen.

De plaat schuift u voor 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden, zodat de koekjes mooi goudbruin worden. Even af laten koelen en kali orexi! Leuk om te maken als Sinterklaas in het land is.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten