Lemonopita (Λεμονόπιτα)

Het landschap van Griekenland is bezaaid met groene bomen en planten. Door het gunstige klimaat groeien de lekkerste vruchten aan de bomen, waarmee heerlijke gerechten worden gemaakt. κεικ λεμονι, lemonopita is een lekker zomerse citroencake. Lemonopita is geen traditioneel Grieks recept, maar wordt wel veel als lekkernij gegeten in Griekenland.

/

Ingrediënten

240 gram suiker
60 gram ongezouten boter
2,5 glas volle melk
500 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
3 citroenen
Halve theelepel zout
Poedersuiker
Klik op de polaroid en bekijk de bereiding stap voor stap.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de suiker en boter in een kom goed door elkaar en giet tijdens het mixen de melk erbij en voeg vervolgens het bakmeel toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg nu de eieren, de rasp van de schil en het sap van 2 citroenen toe en mix het nu tot een glad geheel in maximaal 10 minuten. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en zet deze circa 1 uur in de oven op 180 graden. Haal de cake na 1 uur de uit de oven en laat hem afkoelen.

Als de cake afgekoeld is kan deze afgewerkt worden met een beetje poedersuiker. Snijd de cake in stukjes en elk stuk wordt versierd met een schijfje citroen.

Kali órexi!

Bekijk ook onze andere Griekse recepten!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten