Recept voor mosaiko

Er zijn van die lekkernijen die je direct aan je kinderjaren doen herinneren. Voor veel Grieken is dit ‘mosaiko’, in sommige streken ook wel ‘salamaki’  genoemd. Het is niet moeilijk te raden waar deze zoetigheid zijn naam aan heeft te danken, want het uiterlijk doet zowel aan een mozaïek of een salami worst denken. In sommige tavernes wordt deze ouderwetse lekkernij als traktatie na het eten geserveerd, maar wist u dat u het ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Zoals met zoveel recepten zijn er ook op dit recept diverse variaties mogelijk. Zo kunnen de walnoten en de sinaasappelrasp worden weggelaten of kunt u na het maken van het recept de rol decoreren met een laagje chocoladeglazuur of bestrooien met poedersuiker.

Ingrediënten

50 gram gesmolten boter of op kamer temperatuur
200 gram poedersuiker
50 gram cacaopoeder
1 snufje zout
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
100 gram walnoten
250 gram petit beurre koekjes
50 gram cognac

Bereidingswijze

Meng in een kom de boter, de poedersuiker en de cacaopoeder tot een homogene massa.

Voeg vervolgens een snufje zout, de sinaasappelrasp en de walnoten toe aan het cacaomengsel.

Besprenkel de koekjes in een andere kom met de cognac en breek ze in stukjes. Voeg deze vervolgens toe aan het cacaomengsel.

Spreid het mengsel uit op een stuk bakpapier en rol het hierin op. Draai de uiteinden van het papier in elkaar, net als bij een snoepje. Wikkel de rol daarna stevig in plastic vershoudfolie. Doordat het bakpapier aan de uiteinden in elkaar is gedraaid, wordt de massa op deze manier gelijk verdeeld en krijgt de rol een rol een mooie vorm.

Leg de rol 3-4 uur in de koelkast en snijd deze daarna in plakken.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten