Recept koulourakia

In de periode van Pasen komt u ze overal tegen, de koulourakia, oftewel de Griekse paaskoekjes. Ze zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk!
Wilt u uw visite een keer origineel verrassen met een koekje bij de koffie? Onderstaand vindt u het recept van koulourakia, de traditioneel Griekse paaskoekjes.

/

Ingrediënten

650 gram bloem
250 gram bruine of witte suiker
250 gram roomboter
1/2 eetlepel zout
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel baking soda (zuiveringszout)
2 sinaasappels (schil)
70 ml sinaasappelsap
1 stokje vanille
2 eieren

Bereidingswijze

Klop de boter in een kom op tot hij luchtig is, voeg hierna de suiker toe en meng dit door de boter. Tip: “doe de suiker eerst in een blender en maak het erg fijn zodat het makkelijker opgenomen wordt in de boter”. Voeg vervolgens de vanille, het zout en de sinaasappelschil toe en klop het geheel op met de medium- tot hogesnelheidsfunctie van de mixer. Mix in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zet dit even aan de kant. Hierna mogen de eieren toegevoegd worden aan de boter, doe dit één voor één en klop de eieren door de boter. Als het geheel is opgeklopt voegt u de sinaasappelsap en de baking soda toe, dit zal ervoor zorgen dat het sinaasappelsap gaat schuimen. Klop het geheel wederom op zodat het één geheel vormt. Vervolgens mag de bloem met het bakpoeder toegevoegd worden aan de boter, doe dit in 2 à 3 keer en meng de boter iedere keer ongeveer 4 minuten met de bloem en het bakpoeder. Maak kleine bolletjes van het deeg en leg deze op en plaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en klop een ei op met een lepel suiker en wat water en veeg dit met een kwastje over de koekjes heen voor de finishing touch. Bak de koekjes af in 25 minuten. Kalo pascha!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten