Spetsofai

Veel eilanden en streken kennen hun eigen gerechten. Spetsofai is een van de lokale specialiteiten op Pílion. De Grieken bereiden dit gerecht graag tijdens de koude dagen, zeker als er sneeuw is gevallen.

Tijdens zijn rondreis door Griekenland kwam Savvas terecht bij taverna Loto’s in het kleine dorpje Ágios Lavréntios op Pílion. Moeder Kyria Fróso staat hier zelf achter de pannen en kookt de heerlijkste maaltijden voor haar gasten. Haar zoon is de gastheer van de taverne en doet de bediening.

Op aanraden van de zoon bestelde Savvas spetsofai. Savvas ging samen met Kyria Fróso de keuken in legt u uit hoe u zelf gemakkelijk spetsofai kunt maken.

/

Ingrediënten

Paprika’s
Tomaten
Chilipepers
Zout
Worst

Bereidingswijze

Doe een bodempje olijfolie in een pan en bak de paprika’s 5 minuten. Snijd de worsten in stukjes en bak deze in een andere pan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur van de koekenpan uit en voeg de tomaten toe aan de paprika’s. Wacht totdat deze zacht worden en voeg vervolgens de chili pepers toe, samen met een scheut zout. Kook nu de groenten op een middelhoog vuur totdat de pepers ook zacht worden. Haal nu de stukjes worst uit de andere pan en voeg ze toe aan de groenten. Gebruik hiervoor een lepel om te voorkomen dat er te veel vet meegaat. Roer vervolgens het geheel goed door.

Kali orexi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten