Stifado

Een traditionele Griekse stoofschotel die oorspronkelijk gemaakt wordt van konijn, maar ook gemaakt kan worden van rundvlees.

Nu het weer in Nederland kouder wordt en we binnen blijven, vonden wij het tijd om aan Maria te vragen een overheerlijke stifádo te maken. En zo ging Maria in Griekenland weer haar keuken in en deelt ze haar stifádo recept met u.

/

Ingrediënten (4 personen)

1,5 kilo rundvlees (in stukken)
1,5 kilo sjalotjes
3 knoflooktenen
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
5 gepureerde tomaten of 500 ml tomatenpuree
1 glas halfzoete rode wijn
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Schenk een laag olijfolie in een snelkookpan en bak het rundvlees met 3 knoflooktenen en peper en zout naar smaak in 7 à 8 minuten aan beide kanten tot het bruin wordt. Vervolgens schenkt u de wijn in de pan. Na 2 à 3 minuten is de alcohol verdampt, waarna u de tomatenpuree en twee laurierblaadjes toevoegt. Vervolgens een kaneelstokje en twee glazen water. Sluit de snelkookpan en kook de inhoud voor een half uur. Het vlees is nu bijna gaar. Voeg de uien toe en roer ze door de inhoud van de pan. Sluit de snelkookpan en laat het voor nog eens 20 minuten koken totdat het vlees helemaal gaar is.

Uw stifádo is klaar! Een uitstekend gerecht voor tijdens koude dagen en heerlijk met een glas rode wijn. Kalí órexi.

Heeft u geen snelkookpan? Dan vraagt de bereiding van dit gerecht wat meer tijd van u. Bak het vlees dan anderhalf uur voordat u de uien toevoegt en een half uur nadat u de uien hebt toegevoegd. Wanneer de stifádo klaar is, moeten het vlees en de uien dezelfde textuur hebben.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten