Recept tzatziki

Tzatziki is een traditionele, Griekse saus gemaakt van Griekse yoghurt en komkommer. Door de unieke smaak, evenals door de eenvoudige ingrediënten is tzatziki erg populair

In Nederlandse supermarkten zijn verschillende tzatziki’s verkrijgbaar, maar natuurlijk is het veel lekkerder om het zelf te maken! En het is nog eenvoudig ook.

Wij vroegen Maria om echte Griekse tzatziki te maken, speciaal voor u.

Ingrediënten

500 ml yoghurt
1 grote komkommer
3 eetlepels azijn
1 glas olijfolie
3 knoflooktenen
1 eetlepel zout

Bereidingswijze

Schil de komkommer en rasp hem grof. Laat de komkommer uitlekken in een zeef. Pel de knoflooktenen en stamp ze met een klein beetje zout klein. Voeg de yoghurt, uitgelekte komkommer en knoflook samen in een kom en roer dit door elkaar. Vervolgens kan de olijfolie, azijn en zout al roerend toegevoegd worden. Roer de tzatziki totdat alle olie verdwenen is in het geheel.

U kunt de tzatziki presenteren met wat olijfjes, komkommers en olie. Heerlijk als dip bij brood vooraf of bij vleesgerechten zoals een pita gyros.

Namens Maria, kali orexi!

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord