Een tocht door de Rindomo-kloof

Om 8 uur ’s ochtends start onze tocht richting Vorio, een bergdorpje midden in het Taygetos gebergte, dat op ongeveer 600 meter hoogte ligt. De kloof die we willen wandelen start op ruim 2000 meter, onder de bergtop Neraidovouna. De Oud-Griekse naam van deze kloof is Chirios Napi, dat ‘vallei van de zwijnen’ betekent. De kloof eindigt helemaal aan de kust bij Santova in de baai van Messinia.

/

De Rindomo-kloof is de grootste kloof in het Taygetos-gebergte, een indrukwekkend geologisch fenomeen dat vele natuurliefhebbers en wandelaars aantrekt. Benieuwd naar alles wat ons staat te wachten, starten we onze wandeling bij Voria, een dorp op ongeveer 10 kilometer afstand van Kalamata. Alleen al de afdaling richting de kloof is prachtig. Het blijft me verbazen wat er allemaal groeit langs de kant van het ezelpad. Er groeit bijvoorbeeld oregano, tijm en verschillende soorten thee.

Eenmaal afgedaald in de kloof moeten we ons soms al klimmend en klauterend een weg banen totdat op de route de rotsblokken verdwijnen en we bij het smalste punt van de kloof aankomen. De kloof is hier zo smal dat je beide kanten tegelijk aan kunt raken. Maar wat is het hier intens koud, wat een verschil met waar we vandaan komen. Het scheelt voor mijn gevoel wel 10 graden. De zon komt hier in dit stukje nooit, wat we zien is werkelijk prachtig. ‘Hoe bestaat het, net een sprookje’ zeggen we tegen elkaar. Na een uitgebreide fotosessie besluiten we nog even verder te lopen, ijskoud water drupt naar beneden in de kloof. We maken toch nog een foto hier en daar want het is werkelijk fascinerend wat we zien, maar dan hebben we het allemaal zo koud dat we besluiten dat het tijd is om het zonnetje weer op te zoeken.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten