Hernieuwde samenwerking Sunny Sailing Lefkas

Sunny Sailing, de naam zegt het al, zonnig zeilen. Op een eigen boot langs de kusten van de Ionische eilanden varen, aanleggen in een baai, met je dinghy naar het strand varen, ’s avonds aanleggen in een van de vele havenplaatsen en de gezelligheid van de haven met allemaal blije vakantiegangers. In een gezamenlijk praatje komen al snel de mooiste plekken naar boven. ‘Morgen gaan wij daar ook heen!’ is een veelgehoorde kreet.

In het verleden hadden wij een nauwe samenwerking met Sunny Sailing. Inmiddels is het oude Sunny Sailing een nieuw Sunny Sailing geworden en hebben Pim en Joyce het roer letterlijk en figuurlijk overgenomen van Frank en Ellen. Echter met dezelfde insteek als voorheen; zeilen voor ervaren en onervaren zeilers mogelijk maken en er een droomreis van maken.

Sunny Sailing biedt samen met Ross Holidays de mogelijkheid voor een geheel verzorgde vakantie. Sunny Sailing draagt de verantwoordelijkheid voor het zeilen en Ross Holidays voor alles eromheen; vlucht, transfer en een eventuele verlening in een van de vakantiewoningen. Geen ervaring met zeilen? Geen probleem! Er zijn schippers beschikbaar die u overal heen zeilen waar u maar wilt. Tevens is het mogelijk om in hun flottielje mee te varen. Zo maakt u gebruik van de kennis van de ervaren crew van Sunny Sailing en steken zij indien nodig een helpende hand toe bij het afmeren of aanleggen en bieden u bovendien de gezelligheid in de haven met het gezelschap van de overige zeilers.

Wat is Sunny Sailing nu eigenlijk? Onderstaand een interview met Pim en Joyce, de nieuwe eigenaren.

Een bekende naam, nieuwe gezichten. Vertel?

Sinds 2004 heeft Sunny Sailing schepen op Lefkas liggen. In 2006 hebben wij, Pim en Joyce, het ‘roer omgegooid’ en vertrokken wij naar Griekenland. Daar hebben we voor Sunny Sailing de flottieljes begeleid. Na enkele jaren voor Frank en Ellen gewerkt te hebben, kregen we de kans om mede-eigenaar te worden bij een andere zeilorganisatie op Corfu. In een ander gebied weer andere ervaringen opgedaan. Daarna hebben wij onszelf ‘verhuurd’ als schipper en flottieljeleider, totdat wij enige tijd geleden benaderd werden door Frank en Ellen. Na 14 jaar vol enthousiasme met gasten gezeild te hebben, waren ze klaar om met zijn tweeën mooie ervaringen te gaan bouwen. Zij wilden ons als eerste de kans geven om de vloot over te nemen. Zo gezegd, zo gedaan! En hier zijn we. De trotse eigenaren van enkele jachten onder de bekende vlag van Sunny Sailing, maar met een nieuw gezicht. De cirkel is rond en we zijn terug waar we ooit begonnen zijn.

Wie zijn jullie?

Pim en Joyce waren succesvolle zakenmensen die de stress in Nederland meer dan zat waren. Zeilen was altijd al de passie van Pim en Joyce was ook bekend met varen. We kwamen op een punt waarop we dachten, waarom gaan we ons leven niet anders invullen. En zo ontstond het idee om spontaan naar Griekenland te gaan. Zoveel water zou ons verlangen hierop te varen toch moeten kunnen stillen? En ja! Dat deed het. En meer dan dat.

Wat is de mooiste plek waar jullie gezeild hebben?

Eigenlijk zijn wij verliefd op de gehele Ionische zee, maar rondom Lefkas heeft toch wel onze voorkeur. Je wordt hier steeds verrast door de vele eilanden en de vergezichten. Je zeilt voorbij een eiland en je wordt weer verrast door nieuwe variaties van zee en land. De minder bekende eilanden Kastos, Kalamos en Meganissi springen er voor ons absoluut uit. Het allermooiste is de combinatie van het zeilen en goed gezelschap. Wij zeilen inmiddels meer dan 11 jaar in dit gebied en wij worden nog steeds verrast door de pracht van dit gebied.

Wat is jullie thuishaven?

Wij liggen in Nidri aan de privé steiger van Hotel Armonia. Daardoor kunnen onze zeilers bij aankomst terecht bij het zwembad van het hotel, mocht de boot nog niet beschikbaar zijn. Een wandeling naar Nidri voor een onvervalste Griekse lunch is het slechts enkele minuten lopen. De vakantie gaat meteen van start bij aankomst.

Wat kunnen onze gasten verwachten als ze meegaan in de flottielje van Sunny Sailing?

Een persoonlijk contact en professionele benadering. Wij zorgen voor zeer goed uitgeruste boten die wij zelf onderhouden, waardoor wij ook borg staan voor kwaliteit. Onze gasten merken al snel dat dit voor ons meer een passie is dan werk! We gaan zeer verantwoord met iedereen om en geven alles om het hun naar de zin te maken en een onvergetelijke vakantie te bezorgen!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten