Walnotenlikeur van Villa Kerasia in Pilion

Toen we met het idee kwamen om de kersenjam te gaan maken van de boom in de tuin van de villa, opperde Thalia dat ook de walnoten te gebruiken waren om iets lekkers van te maken. Natuurlijk kon de uiteindelijke noot gegeten worden, of voor het maken van glyko tou koutaliou (zoetigheid van de lepel waar ze in Pilion meesters in zijn) of zelfs likeur. We kozen voor het laatste.

De noten werden geplukt toen ze nog rijpende waren in de groene bast. Aan de boven- en onderkant van hun topje ontdaan. In het ontblote vruchtvlees staken we aan beide zijden een kruidnagel. Dit was overigens geen fijn werkje want het vruchtvlees was hard en de gedroogde kruidnagelen scherp. Van het sap van de bast waren mijn vingers en nagels overigens flink zwart geworden.

Vervolgens ging er een kilo suiker in een glazen pot, ongeveer 20 van kruidnagelen voorziene walnoten en de deksel werd er op gedraaid. Zo moesten de potten voor ongeveer 4 weken blijven staan, liefst in de zon voor een betere gisting.

Na deze periode werd er metaxa aan toegevoegd en na nog enkele weken wachten hadden we resultaat! Heerlijke walnotenlikeur.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten