5 verrassingen, of waren het er meer?

We zagen er tegen op, vakantie vieren in coronatijd. We hadden ons voucher ingeruild voor een vakantie op Kefalonia. We moesten dus gaan. Eigenlijk waren we net zo graag thuis gebleven. Tegen middernacht reisden we per auto naar Schiphol. Doordat er geen files waren, waren we mooi op tijd bij de parkeergebouwen.

Daar kwam de eerste meevaller: We konden onze koffers meteen in de gebouwen bij de parkeergarage laten inchecken en hoefden dus niet met de zware koffers te sjouwen. De controle bij de passen was streng. Alles werd gecontroleerd: QR, eigen verklaring , Griekse verklaring, maar het ging vlot en geroutineerd. Dit was onze tweede meevaller. Het lange wachten ging eigenlijk vlot voorbij doordat we een puzzelboekje hadden meegenomen en onder het genot van koffie en ons ontbijtje was het zo tijd voor het boarden.

Na de vliegreis volgde een derde verrassing: De zon, heerlijk die warmte op je lijf, terwijl je in Nederland niets anders gewend was dan iets meer dan 17 graden en kwakkelweer. Kitty, onze hostess, vertelde ons geroutineerd wat ons te wachten stond en gaf ’s anderdaags goede voorlichting over het eiland.

Na enkele dagen volgde in Huize Georgia weer een verrassing, na de dagelijkse lediging van onze prullenbakken en pedaalemmers lagen er 4 verse eieren, van de kippen onder ons balkon, op het aanrecht. Dit gebeurde later nog eens. Wij vinden dit een belangrijk teken van gastvrijheid, net als het fruit op de schaal en een fles water bij aankomst in het appartement. Deze versnaperingen, naast de fles wijn van Ross, gaven ons een blij gevoel van welkom te zijn in dit prachtige land.

De laatste verrassing volgde elke dag bij het invallen van de avond. Elke avond kwamen er 3 à 4 hagedissen die zich tegen de zoldering van ons balkon “plakten”. Het was een heerlijk schouwspel hoe deze beestjes onze plaaginsecten vingen en op aten. Eéntje kroop er steevast in de lamp, de anderen gingen tegen het plafond op jacht. Schitterend hoe zij ons plafond schoon hielden en de muggen weg hielden. We hadden absoluut geen last van muggen of ander fladderende insecten.

Het was een mooie vakantie. We hebben genoten van gastvrijheid, de natuur en de ruïnes die geleidelijk aan in de natuur werden opgenomen, zoals het gehele dorpje Agia Sofia aan de kust. Er woonde bijna niemand meer. Na een enorme afdaling via heel veel haarspeldbochten kwamen we aan het strand. De ruïne huisjes die 70 jaar geleden bij de aardbeving waren ingestort, waren één geworden met de omringende natuur. Het was als een decor van een mooie documentaire. Kefalonia is een aanrader met natuur, cultuur en historie.

/

2021, Kefalonia
Meneer Oude Kempers

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten