Captain Corelli’s Mandolin

Wij zijn afgelopen jaren verschillende keren met Ross Holidays naar diverse mooie Griekse bestemmingen geweest. Op deze manier ontvangen we ook altijd de nieuwsbrief Aroma Elladas en volgen we uiteraard ook de nodige wetenswaardigheden op de website.

Eén van de leuke dingen op die site zijn de foto’s die door gasten toegestuurd worden. Laatst viel ons daarbij het verhaal over de film “Captain Corelli’s Mandolin” op, die helemaal op Kefalonia is opgenomen in de buurt van Sami.

Dit verhaal trok onze aandacht , omdat we afgelopen voorjaar twee weken op Kefalonia hebben gezeten. Nee, eerlijk is eerlijk, niet met Ross Holidays deze keer (er zijn, buiten de beste weg naar Griekenland, ook andere wegen die naar Griekenland leiden..…). Wij zaten in Agia Efimia, en tijdens één van onze wandeltochten kwamen we een oude verweerde legertruck tegen. Het viel ons op dat op de zijkant van de laadbak Italiaanse teksten stonden. Nou ligt Kefalonia dicht bij Italië, maar toch… Na wat zoekwerk ontdekten we een typeplaatje met het merk “Simca”; Frans dus. Toen werd het eigenlijk nóg vreemder……een Franse legertruck uit (waarschijnlijk W.O. II) met Italiaanse opschriften op een Grieks eiland?

Thuis zijn we eens gaan Googelen, en wat bleek: via een site waar in een forum werd gediscussieerd over in films voorkomende klassieke auto’s werd duidelijk dat dit een tot “Italiaanse” truck verbouwde Simca F594 uit W.O. II is die gebruikt is in de film “Captain Corelli’s Madolin” . Volgens de gegevens werden er 7 van deze trucks gebruikt in de film, en waren ze zo betrouwbaar dat ze zelfs door de crew werden gebruikt voor het transport op het eiland tijdens de opnames. Deze trucks zijn verbouwd door het bedrijf “Plusfilm services” in Engeland, en na de opnames in 2000 zijn er (volgens de overlevering) twee achtergebleven op Kefalonia. Uiteraard konden we het niet laten om als laatste in het forum even te melden dat wij na ruim 14 jaar één van deze trucks hadden gevonden op Kefalonia.

Wij waren dus best wel “vereerd” om bij toeval deze ontmoeting met zo’n decorstuk uit deze legendarische film te mogen hebben.

Zoals al gezegd: we waren deze keer niet met Ross Holidays op Kefalonia, maar omdat op de website ook aandacht besteed wordt aan deze film wilden we dit verhaal en het nodige fotomateriaal graag delen. Daarom bij deze de foto’s die we daar hebben gemaakt, de vindplek aangegeven op Google earth en nog een paar screenshots van de betreffende auto’s zoals die voorbij komen in de film.

Groeten van de vaste Griekenlandgangers,

Iebe Bouma en Jelly Nauta uit Kollum

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten