Een fantastische middag in Pilion

Wat leuk, Savvas aan telefoon! Dit is de chauffeur van Ross die ons naar Huize Sofia bracht. Hij had van ons gehoord dat we het zo leuk vonden om in de oogst tijd van de olijven in Pillion zijn. Hij belt en vraagt of we het leuk zouden vinden om naar een olijven fabriekje willen van 2 broers die hij kent. Natuurlijk willen we dat!!! En wat gaaf dat hij ons belt.

  • De olijven worden uit de bomen geschud en opgevangen in de netten
/

Wij een plaats afgesproken met Savvas, en hij reed voor ons naar het fabriekje van de broers. Wat een paar gave uren hadden we. Wat een enthousiaste verteller die Savvas, ik (maar ook zeker Rob) hing aan zijn lippen, de broers vertelden het proces in het Grieks aan Savvas en Savvas vertaalde het in het Engels.

Elke familie hier heeft olijfbomen. Dat is ook wel aan de streek te zien hier, niet te geloven zo veel olijfbomen. Vandaag ook meerdere keren de oogst in het klein gezien, mensen die netten op de grond hebben liggen en met stokken de olijven er uit schudden. Erg leuk om naar te kijken.

Zoals we hebben gehoord is de persing van groene olijven de lekkerste en zachtste smaak, wel veel minder olie komt hier van, hoe langer de olijven hangen hoe donkerder de olijven worden, dus dan ook zwart, er komt ook meer olie van zwarte olijven, maar de smaak is minder. Je hebt een koude en warme persing, de koude persing daarvan is de prijs veel hoger dan van de warme persing. Wij hebben heel het proces van levering tot persing gezien, geweldig.

Tot slot halen ze uit een koude persing een ijzeren beker en laten ze ons een beetje drinken ... echt een heerlijke zachte maar ook een pittige smaak.
Wat een mooie belevenis!

2020, Pilion
Mevrouw Vlaming

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten