Een impressie van Kamisiana

Mevrouw Schellekens was in 2014 op vakantie in Huize Katsikoulákis op West-Kreta. Zij genoot hier enorm van haar verblijf bij de familie en van het mooie Kreta. Lees onderstaand haar belevenissen.

Wij verblijven sinds een week in het gehucht Kamisianá op West-Kreta bij de familie Katsikoulákis. Wij hebben het prima naar de zin in onze studio, waar wij elke ochtend zelf voor ons ontbijt zorgen. Vroeg in de avond laten wij ons verwennen door oma, die elke dag weer een heerlijke maaltijd op tafel tovert. Zo heerlijk smaakte de moussaka nog nooit. Als we straks nog maar in onze kleren passen met al die verrukkelijke Griekse toetjes!

In onze huurauto hebben we rond getoerd op het eiland en genoten van de Griekse gastvrijheid, de vele tavernes, de Griekse dorpjes, de mooie, idyllische strandjes, de ruige natuur met zijn bergen en diepe kloven. We genoten van de bomen en struiken die in bloei stonden en van de rijke bloemenpracht. Bloemen waarvan we de heerlijke geur konden opsnuiven. Op het strand fladderden tientallen koolwitjes boven de gele bloempjes onder de bomen.

Na het eten slaan we vanaf ons balkon met uitzicht op zee, afwisselend de buizerd en de valk gade, die jagen in het veld dat zich voor ons uitstrekt. Het veld wordt hier en daar begrensd door bamboe, waarop zich ontelbaar veel slakkenhuisjes hebben vastgezet. De enige bebouwing bestaat uit twee huizen in de verte. En als dan eindelijk de zon ondergaat, laat zij een lichte, rode gloed achter boven de berghellingen. Even later beginnen de krekels hun concert.

Het is een pikdonkere nacht met een heldere sterrenhemel. Vleermuizen vliegen af en aan tijdens hun jacht op insecten en lichten op in het zwakke schijnsel van de lampen tussen de struiken langs het balkon. Een witte uil scheert plotseling langs de balkonrand, jagend op de motvlinders die aangetrokken worden door het licht. De uil strijkt neer op een vijf meter hoge paal, waar we hem gadeslaan terwijl hij zijn kop steeds in de rondte draait.

Het is inmiddels 21.00 uur en de lucht wordt enigszins vochtig. Tijd om naar binnen te gaan. We kijken naar een zwart/wit film op de Griekse televisie en drinken nog een glas heerlijke Griekse wijn, door ons door de familie Katsikoulákis werd aangeboden als welkomstdrank. Voldaan stappen we in bed, benieuwd en vol verwachting wat ons de volgende dag weer brengen zal.

Joke Schellekens

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten