Een onvergetelijk mooie vakantie

Dan is het zover! Het vliegtuig vertrekt om 5 over 6 en de afspraak was dat we verzamelen in ons huis (het ouderlijk huis). Als eerste komen de jongste zoon en zijn vriendin, wat tevens nuttig was omdat hij hielp één van onze koffers weer open te krijgen. Het ging op rolletjes toen iedereen er was, was ook het taxibusje er om ons met zijn achten naar Schiphol te brengen.

Eenmaal in het vliegtuig was er vertraging, maar uiteindelijk stegen we op van een regenachtig Nederland naar een zonnig Kythira. Bij aankomst was het bewolkt en er stond flink wat wind. Achteraf gezien een goede weersomstandigheid om te wennen want daarna is het steeds warmer en zonniger geworden.

Kythira was voor de kinderen de eerste keer. Wij zijn al een paar keer op het eiland geweest en zijn van het eiland gaan houden. Dat was ook één van de redenen dat we de kinderen graag meenamen. Een andere reden was dat ik dit jaar 70 word. Huize Golden Sun was voor ons allemaal de eerste keer, We waren allemaal enthousiast over het huis, de mooie ligging en ons uitzicht op de zee. Ook het welkom was verrassend door de lekkere hapjes in onze koelkasten.

De eerste ochtend hebben we gezamenlijk ontbeten; aan de zijkant van het huis hadden we daar de ruimte voor. De volgende ochtenden ging ieder gemoedelijk zijn eigen gang wat het ontbijt betrof. Wij gingen vrij vroeg naar zee om daar onze lichaams en ademoefeningen te doen en om daarna een heerlijke duik in zee te nemen.

Eenmaal terug ontbeten we nagenoeg tegelijkertijd met de kinderen. Elk stel lekker rustig op eigen terras maar wel met de gezamenlijke gezelligheid. Mijn man zette koffie voor iedereen; ik maakte verse sinaasappelsap. Van de kinderen gingen stukken watermeloen de ronde. Heel leuk om je kinderen als buren te hebben.

Het was een droomvakantie. We hadden 2 auto’s die week. Met name de kinderen hebben er veel gebruik van gemaakt en zo veel plaatsen op het eiland gezien.

De tweede dag zijn we met elkaar naar de waterval geweest die droog was……. Een van onze zonen maakte dat helemaal goed door de opmerking: “het lijkt hier wel een regenwoud”. Een andere uitstap met elkaar, wat later in de week, was o.a. naar het strand van Diakofti de prachtige kleuren blauw van de baai/zee aldaar staan in mijn geheugen gegrift. We hebben met elkaar heel lekker gegeten op het strand van Diakofti. Het was ook iedere keer een feest met elkaar te eten aan zee of bij (zoals bij Milapotamos) de mooie bomen van het dorpsplein.

Onze laatste uitstap met elkaar was indrukwekkend. We gingen eerst met elkaar eten op het dorpsplein van Milapotamos. De bedoeling was om daarna door de bergen te rijden naar Lykodimo om aldaar de zonsondergang te bewonderen. Wat de reden ook geweest moge zijn we hebben niet de zon zien ondergaan in Lykodimo maar wel tot ieders grote verwondering de (bijna) volle maan langzaam zien opkomen boven de bergen.

Dat waren héél véél mooie intens voelbare momenten op een prachtig stuk ongerepte aarde. De kinderen gingen per stel op de foto met de maan. Ook hebben we een selfie groepsfoto gemaakt. Het was fijn om te merken dat de kinderen Kythira ook een mooi eiland vonden. Dezelfde zoon van de opmerking bij de waterval zei ook: “Het lijkt Schotland wel maar dan met mooi weer”.

Al met al een onvergetelijke vakantie waar we met elkaar ten volle van hebben genoten. Een vakantie dat het hart dankbaar en blij maakt. Onze dank ook voor het hele Ross-Team voor de goede zorgen.

Hartelijke groeten van Henk en Lia Steenstra-Welle

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten