Een van de mooiste eilanden

Kythira voor ons een van de mooiste eilanden die wij ooit hebben bezocht!

Waarschijnlijk is er al veel over Kythira geschreven en gesproken maar ook wij willen nog wat over dit mooie eiland vertellen.

Allereerst de natuur, met name in mei en juni is het hier prachtig. Begin uw reis eens in Mylopotamos om via Kato Chora -het bezichtigen van het verlaten oude dorpje is ook al de moeite waard- naar Limnionas te rijden, waar je uiteindelijk uitkomt bij een baai met een piepklein maar o zo leuk en kleurrijk kafenion.

Maar de weg er naartoe is zo mooi dat je het gevoel hebt door een immens grote rotstuin te rijden. Diverse groene kleuren van bolvormige struikjes daar tussen het mooie geel van de Sempreviva en de paarse tijm die overal bloeit. Door deze bollen steken de helaas ooit verbrandde struikjes met hun dode takken als hertengeweien heen. Stop zo af en toe en neem deze kleurenpracht eens goed in uw op.

Dan nog een verhaal wat de ronde doet bij de oude eilandbewoners. Dit is ons verteld door de moeder van de eigenares van Huize Filiria. U gaat de Monastery Panagia Myrtidiotissa bezoeken, ofwel de kerk van de Zware Madonna. De kloostertuin en de kerk zijn de moeite waard.

Maar dan als u het klooster bewonderd hebt kan u ook nog naar het kleine kerkje Agios Nikolaos Krasas, dit staat aangegeven op een muur, rechts wanneer u het grote klooster verlaat. Een prachtig klein kerkje met fresco’s aan de muur uit 1619. Het kerkje hangt min of meer boven de zee. U heeft ook een prachtig uitzicht over de zee.

Wanneer u hiervan heeft genoten en weer terug gaat naar de parkeerplaats van het klooster gaat u dezelfde weg als waar u bent langs gekomen terug. Boven op het hoogste punt staat een groot kruis. Ook daar zeker even kijken, dan ziet u het klooster rechts beneden u liggen en een weids uitzicht over land en zee.

Wanneer u uw weg vanaf het kruis weer vervolgt brengt u na zo’n 60 á 70 meter (wij hebben de boompjes geteld dus na het zesde boompje) waar tevens het asfalt iets van kleur verandert de auto tot stilstand. De motor uit en in de vrij. U ziet dat de weg afloopt en dan gebeurt er iets wat onbegrijpelijk is, de auto rijdt achteruit richting het klooster en wanneer u op de juiste plek staat gaat dat nogal behoorlijk ´hard’. Volgens de legende wil het klooster je weer terughalen. Drie jaar geleden hebben wij dit verhaal al eens gehoord en uitgeprobeerd, en nu dit jaar wederom naar het klooster geweest en uitgeprobeerd en het is nog steeds zo.

Op uitnodiging hebben wij een doop in dit klooster mogen mee maken. Dit zijn ervaringen om nooit te vergeten!

Helaas zat er dit jaar ook een klein minpuntje aan onze vakantie. Wegens ziekte moest een van ons naar een dokter in het ziekenhuis van Potamos. Maar dan staat Ine van de Loo echt voor meer dan 100% voor je klaar en zorgt dat er een taxi komt bij je accommodatie. Tevens begeleidde Ine ons in het ziekenhuis. De taxichauffeur bracht ons naar het ziekenhuis en gelukkig mocht de patiënt weer naar huis. De taxichauffeur ging samen met ons naar de apotheek en bracht ons weer terug naar ons appartement in Huize Filiria, waar de eigenaars ook weer voor ons klaarstonden. Dan voel je weer waarom je zo graag in Griekenland op vakantie gaat; de gemoedelijkheid en gastvrijheid van de Grieken. De dag erna kwam Ine op ziekenbezoek en bracht fruit mee voor de patiënt met een leuke kaart van het gehele team van Ross Holidays. Onze dank hiervoor.

Kythira, 2015
Mevrouw Sanders & de heer Vermaat

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten