Gastvrij Samos

Al kort nadat de brochure voor 2020 uit kwam hadden we geboekt, naar Samos, Agios Konstantinos een mooi rustig dorpje, en Huize Zafiria leek ons ideaal.
Helaas corona kwam en onze reis waar we altijd weer naar uitkijken werd geannuleerd zoals bij vele andere. Eind juni berichtje van Ross we mogen weer we gaan weer vliegen, oh wat fijn dat zullen we doen.

  • Manolates
/

Telefoontje naar Ross en toen ik iemand aan de lijn kreeg waren we helemaal euforisch, zeker konden we boeken en, ja naar ons eerder besproken adres. Corona regels besproken en we zagen geen probleem dus we gingen! Op 6 juli vertrokken we vanaf Schiphol na een goede vlucht en een corona check op het vliegveld van Samos arriveerden we rond 11 uur bij huize Zafiria.

We werden welkom geheten door Kiria Boula met verontschuldigingen dat ze geen hand mocht geven en niet voor kon gaan naar het appartement maar we voelde ons gelijk weer meer dan welkom. Na de eerste dagen het dorpje verkend te hebben en een dag naar Kokkari, omdat we daar een eerdere vakantie wel eens geweest waren, besloten we om een paar mooie wandeltochten te maken.

Eerst naar het dorpje Manolates, prachtig daar! En een paar dagen erna naar de waterval van Ampelos nabij het dorpje Stavrinides, een hele mooie route en goed te doen voor ons niet echte wandelaars. Soms was het even zoeken naar pad en de goede nummer maar er was daar dan ook 3 maanden bijna niet gelopen. Na de waterval gezien te hebben stukje omhoog gelopen naar het dorpje. Bij de eerste de beste taverne stapte we binnen om een hapje te eten.

Ook hier weer een warm welkom en terwijl we zitten te genieten van onze maaltijd en drankje komt er een mevrouw binnen met een hondje achter haar aan. Wij begroeten haar in ons beste Grieks zij lacht vriendelijk en groeten terug, komt daar even iets ophalen lachte en knikte nog en ging weer. Een paar minuten later komt ze terug met een bloemetje voor mij geplukt. Dat kan alleen in Griekenland denk ik zo’n lief vriendelijk gebaar, dat hebben we al vaker mogen ervaren. Daarom houden wij van Griekenland en hopen nog vaak van die gastvrijheid te mogen genieten.

Meneer en mevrouw de Koning
Samos 2020

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten