Het kanaal van Korinthos

Christina en Dirk Govaerts uit België bezochten tijdens hun vakantie naar de Pelopónnesos het kanaal van Korinthos. Hier zagen zij bij het dorp Loutráki plotseling een brug uit het water omhoog komen.

Wij verbleven 14 dagen in de prachtige studio Dídima in Stóupa. Voor 1 week een auto gehuurd en een groot deel van de Pelopónnesos ontdekt. Eén van onze uitstappen was een bezoek aan het kanaal van Korinthos. Als je het kanaal gaat bezoeken moet je zeker even de tijd nemen om via het dorp Loutráki te rijden. Hier begint het kanaal van Korinthos en zie je de plezierboten het kanaal invaren. Maar wat is hier nu zo speciaal aan, wij ontdekten het per toeval!

We waren eerst langs Loutráki gereden om zo het kanaal te zoeken. Niets vermoedend reden wij over een smalle brug richting kanaal. Nadien reden wij dezelfde weg terug. De brug in Loutráki waar we hadden overgereden was verdwenen. De auto even aan de kant gezet en nieuwsgierig aan het water gaan kijken, naar de bootjes die voorbij kwamen. We hoorden heel de tijd een kloppend geluid, maar vonden de brug maar niet. Plotseling zagen we de brug uit het water verschijnen, vlug mijn camera genomen om dit toch even te filmen. Blijkbaar laten ze de brug elke keer als er boten door moeten enkele meters in het water zakken. Een heel aparte beleving die je niet mag missen.

Christina en Dirk Govaerts, België
Pelopónnesos, augustus 2013

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten