Koken met Griekse passie!

Eindelijk was het dan voor ons weer zover; heerlijk op vakantie naar Griekenland en zoals altijd met Ross Holidays. Dit jaar naar Lesbos en direct ook gezien dat er een kookworkshop te boeken is! Helaas is mijn man niet zo’n kok, maar er zullen vast meer mensen inschrijven, dus schreef ik mij alleen in. Gelukkig voldoende aanmeldingen, dus konden wij voor 3 avonden aan de slag. De kookworkshop wordt verzorgd door Irini Evangelou, een schat van een Griekse vrouw en haar kookkunst is onovertroffen. In haar eigen huis/keuken mochten wij 3 avonden koken. We werden als echte Griekse gasten onthaald met een kopje Griekse koffie en heerlijke zoete lekkernijen (ingelegde vruchten). Daarna snel aan de slag, want er is veel te doen.

We hebben gedurende 3 avonden een fantastische tijd gehad en gerechten gemaakt als een echte traditionele vissoep, gebakken gavros visjes, de overheerlijke garnalen saganaki, maar ook een courgettetaart, mousaka, gevulde tomaten en de overbekende en gewaarde stifado mocht niet ontbreken.

Na een aantal uren kookplezier werden de gerechten natuurlijk ook opgegeten onder het genot van een glas lekkere krasi (= wijn). Dit alles op het terras van mevrouw Irini Evangelou boven op de berg bij het kasteel van Molivos. Wat wil een mens nog meer….

Ik wist vooraf niet wat ik van de workshop kon verwachten, maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Zo professioneel, maar ook heel persoonlijk. Gesprekken met elkaar onder het genot van eten en drinken en zo echt de Griekse sfeer letterlijk proeven. Ik heb genoten en wil deze workshop dan ook van harte aanbevelen bij andere vakantiegangers van Ross. Hou je van koken en authentiek Grieks eten, dan deze workshop zeker boeken. Je zult dan 3 avonden genieten!

Anja Grift, Veenendaal

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten