Leven als een God in Griekenland

Door Corona kon onze combinatiereis Kefalonia/Ithaki helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd, Ross vond voor ons 5-koppig gezin een zeer goed alternatief op Pilion. Een regio die we eerst wel even moesten googlen, maar ons meteen aansprak vanwege de kleinschaligheid, combinatie zee/bergen en rust. Nu kon dat laatste op de meeste bestemmingen dit seizoen waarschijnlijk wel worden gewaarborgd, maar alsnog vinden wij het altijd erg leuk om plaatsen te bezoeken waar het nog niet overloopt van de Nederlandse toeristen. En inderdaad, we begaven ons vooral onder de Grieken en er was voor onze 3 pubers van 17, 14 en 11 genoeg te beleven.

Het leuke is dat de oostzijde van dit schiereiland (aan de Egeïsche zee) een andere beleving geeft als de westzijde aan de Pagasitische Golf. Beide waren vanuit onze accommodatie in Miliès gemakkelijk te bereiken en/want de wegen zijn uitstekend. Wat verder weg maar alsnog als dagexcursie erg aan te bevelen zijn een bootexcursie naar Skiathos (dit jaar extreem rustig naar verluid) en een bezoek aan werelderfgoed Meteora; op hoge rotspilaren gebouwde kloosters .

De kinderen zijn, na jaren op een rij autovakanties in Italië, Frankrijk en Spanje, nu dus ook besmet met het Griekse vakantievirus. Zij erkennen ook dat Griekenland de onbetwiste nummer 1 vakantiebestemming is. En voor ons is dit niet (alleen) te danken aan de vele mooie dorpjes, strandjes en het klimaat maar spelen ook de Grieken zelf en hun keuken hierin een doorslaggevende rol.

Illustratief hiervoor is wat we beleefden op onze laatste avond. Met onze koffers al ingepakt, hadden we eigenlijk geen zin meer om ons door een hoosbui over de prachtige doch glibberige ezelspaadjes (zgn. kalderimi’s) naar het dorp te begeven. We hadden in ons telefoongesprek voorafgaand aan de vakantie met Ross al de tip gekregen dat één van de restaurantjes wel aan huis bezorgde. Dat leek ons toen wat overdreven maar zou ons nu goed van pas komen. Met wat telefonisch en digitaal handen en voetenwerk werd de bestelling geplaatst en stonden binnen een uur twee uiterst vriendelijke obers aan de poort met een onovertroffen heerlijk diner én, dat maakt het dan echt helemaal af, een ‘dessert as a gift’. Ross, Pilion, Miliès, Panorama-restaurant, ….. dankjewel…. het was met recht een zomerverblijf van de Griekse Goden.


2020, Pilion
Familie van Grunsven

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten