Met de voeten in het zeewater

Op 28 juni 2021 konden we eindelijk met Ross Holidays vertrekken naar Stoupa, naar Huize Ktima Me Thea.
Wat waren we blij dat we onze voeten weer op Griekse bodem konden zetten. Vanuit Ktima Me Thea hebben we veel ondernomen, dorpjes bekeken, ondanks de hitte toch gewandeld, veel gezwommen en ’s avonds heerlijk gegeten in de verschillende restaurants.
Op een dinsdag wilden we het kerkje Agios Paraskevi in het dorpje Platsa bekijken. We liepen wat te dwalen in het dorpje, er waren wel 20 kerkjes. We vroegen aan 3 dames, die op een muurtje in de schaduw zaten, naar het kerkje. De ene dame wist het nog beter dan de andere dame, ze praatten door elkaar heen, we werden er niets wijzer van. We liepen terug naar de hoofdweg en vonden het kerkje vrijwel meteen.


Het kerkje is gerestaureerd aan de buitenkant. Er werd een nieuw muurtje omheen gebouwd en het keien pad werd opnieuw aangelegd. Het is een heel klein mooi oud kerkje, gebouwd in 1412, dus wel 709 jaar oud.
Er liep een oudere man, hij heette Nikos, en ik vroeg of hij ook 709 jaar oud was. Hij moest lachen en zei: bijna, ik ben 88 jaar en mijn zus Anna is 94 jaar. Verder vertelde hij dat hij elke middag even gaat slapen en daarna in de zee gaat zwemmen. Waar komen jullie vandaan, vroeg hij. Uit Nederland antwoordden wij. Vroeger had hij op zeeschepen gevaren en was vaak in de Rotterdamse haven geweest.
Uit Nederland? Dan zwemmen jullie zeker vaak in de Noordzee? Nee, zeiden wij. We zwemmen alleen in de Egeïsche zee, in mooi blauw helder water, want we willen onze voeten zien als we zwemmen. We namen afscheid en liepen verder het dorpje in.

Later zagen we Nikos op het terras van het Kafenion in Platsa met andere mannen, aan de koffie, ouzo en water. We vroegen of hij vanmiddag nog ging zwemmen? Natuurlijk als ik geslapen heb. Ik ga altijd op mijn rug zwemmen. Waarom vroegen wij?
Als ik zwem wil ik mijn voeten niet zien!

2021, Stoupa
Meneer en mevrouw de Jong - van Es

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten