Mijmeringen

Daar kwam mijn lunch gebracht door Ismini. De gebruikelijke twee tosti,s kaas/tomaat plus een milkshake. Ismini wist precies mijn bijna dagelijks recept voor lunch. Huize Katsikoulakis te Kamisiana West Kreta was weer eens ons (bijna) jaarlijks onderkomen. We waren er om mijn verjaardag te vieren. Ik was vergezeld van mijn vriendin en nichtje.

Met de blik op zee zag ik Marcel en Saskia aankomen. Ze waren met hun snorkels de zee op geweest. Zoals ze dat elke dag deden. Bovendien begroette Saskia elke ochtend de opkomende zon zo tegen zes uur in de vroege morgen. Marcel kwam meestal later en dan werd er gesnorkeld en stenen verzameld die een waar kunstwerk op het strand werden. Prachtig! Ronde cirkels of gewoon stenen met een steentje er boven op.

Een vondst


Zoals meestal streken ze naast me neer en bestelden bij Ismini hun dagelijkse Griekse salade. Gezellig. Marcel was zichtbaar opgewonden. Hij had goud gevonden. Ja goud! Hij werd rijk! Met veel gebaar werd er een ring getoond. Een ring? Ja 40 meter verderop gevonden tegenover de buurman in zee tijdens het snorkelen. Het was een behoorlijk stevige trouwring met de inscriptie “Henk” Onze lunch werd gezelliger en gezelliger. Nog een Ouzo en wat biertjes verder en nog steeds op het terras van van Katsikoulakis kwamen vriendin en nichtje bij ons zitten, terug uit Chania met de bus. Vriendin had een ring gekocht. Een ring vroeg Marcel, ben je hem verloren? Nee zomaar. Wederom kwam het verhaal van hun snorkel avontuur. Nicht Jenny vroeg: mag ik de ring eens zien Marcel? Tuurlijk. Er staat de naam Henk in.

Een klein wonder


Het bizarre feit was dat nicht Jenny samen met Ingrid diezelfde ochtend in zee gezwommen had. Nichtje had haar sieraden afgedaan (dacht ze). Voor het vertrek naar Chania had ze zich rotgezocht naar haar trouwring. Later maar verder zoeken. Nu eerst naar Chania.

De trouwring ( de grote schat van Marcel, dacht hij) met de naam Henk en trouwdatum, die klopte met de gevonden ring, was de gezochte ring van mijn nichtje Jenny. Het gegil en gelach op het terras was niet van de lucht. De hele familie Katsikoulakis kwam erbij. Rondjes Ouzo en biertjes werden er genuttigd. Grote en grote verbazing van iederéén. Want hoe kun je in de zee met duizenden stenen een ring vinden? Zou het Saskia misschien geweest kunnen zijn met haar aanbidding van de Zonnewende?
Het bleef nog lang prettig onrustig op het terras van Huize Katsikoulakis.

2019, West-Kreta
Mevrouw Dekker

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten