Het mini marktje

Mevrouw Dekker was al vaker in Huize Katsikoulakis in Kamisiana geweest en bij haar hernieuwde bezoek, was zij benieuwd of de kleine minimarkt er nog was. Zij schreef hierover het volgende verhaal en stuurde het ons toe. Leest u haar verhaal en misschien kent u de minimarkt ook en weet u precies wat zij bedoelt.

/

"Vanaf onze eerste standplaats, Huize Artemis te Kalives, reden we richting Kamisiana. De tweede week begon!

De goed gevulde supermarkt in Kalives achterlatend vroegen we ons af of het lokale winkeltje in Kamisiana er nog was. Dit kleine Mini Marktje spreekt tot de verbeelding. Alles wat de grote zaken in veelvoud hebben, heeft dit winkeltje in enkelvoud. Heerlijk vers brood elke ochtend voor één euro. Geen tien verschillende soorten. Nee, twee op z'n hoogst. Het meeste heeft dit zaakje. Soms twee of drie stuks. Opvallend was het grote aantal schuursponsjes. Chocopasta, een stuk of 4 en jam misschien 3 smaken: een klein aantal. Wat moet je met zoveel keuzes? Verbazing iedere keer weer. Wat zijn wij verwend met zoveel producten en zoveel aantallen. Het kan duidelijk wat minder, ook prima.

De eigenaar staat er (bijna) elke dag en verwelkomt je met een brede glimlach. Tomaatjes worden zorgvuldig uitgezocht. 2 Stuks prima. Klein takje druifjes, fijn ook in het zakje. Paar lepeltjes olijfjes. Heerlijk!

We draaiden onze auto naar rechts bij de grote melkfabriek, en ja.. het Mini Marktje bestond nog…Koffers uitladen en hoppa naar het winkeltje.
Tja, natuurlijk brood voor ons ontbijt en boter en ach laten we chocopasta nemen. Iets vergeten? Suiker…we zagen het grote pak en met veel aarzeling zeiden we een beetje veel. Eén persoon neemt suiker. Overigens was het niet meneer maar mevrouw achter de toonbank. Ook hing er nog een buurtdame in een stoel, voor de gezelligheid namen we aan. Mevrouw opende het pak suiker en vroeg: hoeveel? Keurig kregen we de gewenste hoeveelheid en het pak suiker werd weer dichtgeplakt. Kom daar eens op in Holland. Verrukt waren we van zoveel klantenbinding.

Vervolgens gingen we op gezette tijden brood, tomaten, yoghurt en honing kopen. Soms liggen er ook van die grote rode watermeloenen. Zalig! Mocht je niet genoeg kleingeld hebben op de pof dan maar. We wonen bij Katsikoulakis. No problem.
Een heerlijke zeer warme week brak aan. We waren erg gelukkig om weer in dit stille gedeelte van Kreta te zijn. De eenvoud. De stranden. De restaurantjes aan zee. Een mooie uitvalsbasis dit Kamisiana.

De laatste dag gingen we afscheid nemen van onze opgewekte en aardige winkelbaas. Hij was er gelukkig. We vertelden dat we weer vertrokken van ons geliefde Kreta. Hij dook achter de toonbank en toverde een heerlijke Raki tevoorschijn, plus een grote lach van deze markante man. Yamas! De lach van een aardige man in zijn half lege winkeltje die mensen blij maakt. Magisch is het!"

Dino Dekker
Sept.2019

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal tijdens uw vakantie met Ross Holidays in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten