Oude en nieuwe ervaringen op Pilion

De wandeling van vandaag is van Kala Nera naar Milies. Dit schrijvend op het balkon kijk ik recht op de bergflank die wij afgedaald zijn en kan ik met enig geluk bedenken waar het Pilion treintje in het weekend heen en weer tuft.

Deze tocht, nu voor de derde keer gelopen, is een populaire track. Hier kom je altijd tegenliggers tegen en worden we ingehaald door jongere wandelaars. Vandaag was best wel lachwekkend. Een stel met een niet te traceren afkomst haalt ons in. De man, overhemd met lange mouwen, lange broek en zweet op het voorhoofd, dendert met grote stappen voorbij. Zijn partner, licht gezet in een zwart sportpakje, moet tussensprintjes maken om haar geliefde bij te houden. Zij mag zelfs de kaart lezen, al mogen wij haar één keer de weg wijzen die zij verkeerd dacht te zijn ingeslagen. Een lichte irritatie was afleesbaar op het gezicht van haar geliefde.

Net voordat wij boven zijn, het is ongeveer 5 km klimmen, zien wij linksboven ons het Pilion-treintje voorbij kraken. Het geluid van een tractor die een ploeginstallatie trekt. Geen rookpluimen die stoomtreintjes zo karakteriseren en waarbij stoomfluitjes klinken. Deze gaat zo denk ik, op diesel. De fluit is een claxon. Aangekomen in Milies zien we het treintje bij het station staan, waar hij op een draaischijf met behulp van vrijwilligers gekeerd wordt om de trip terug aan te vangen.

Van hostess Judith horen wij nu al 2 jaar dat je bij veel restaurants een tsipouro-maaltijd kan bestellen. Met veel argwaan hebben we dit altijd benaderd, maar nu was de tijd rijp. Je bestelt een tsipouro a € 8,- voor 2 personen en krijgt direct een mandje met brood en een emmertje met ijsblokjes geserveerd. Kort daarop wordt een miniflesje van 100 ml tsipouro op tafel gezet, dat wil zeggen 2 gevulde glazen. Daar worden korte tijd later 3 bordjes naast gezet. In ons geval lekkere gemarineerde sardientjes, een tonijnsalade en een champignon-paprika mix. Het tweede rondje blijft beperkt tot eenzelfde ml aan tsipouro en weer 3 bordjes, nu met makreel, mosselen en een salade die naar vis smaakt. Voor nog geen € 20,- een fantastische ervaring!

  • Boemeltreintje van Milies - Pilion
/

2022, Pilion
Meneer en mevrouw Aret

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten