Pilion, de verrassing van Griekenland

De heer en mevrouw Kling verbleven tijdens hun tweeweekse vakantie op Pílion in Villa Kerasiá. Hieronder vertellen zij over hun ervaringen in ‘De tuin van Pílion’.

Bij Griekenland denk je snel aan alle eilanden, zoals Kreta en Kos, aan Athene waar de oude schatten liggen en bewaard zijn gebleven uit de oudheid en aan een land dat veel negatief in het nieuws is geweest door hun kwakkelende economie. Na een bezoek aan de vakantiebeurs waren we overtuigd dat we met Ross Holidays het echte Griekenland zouden leren kennen. Dat we midden tussen de Grieken zelf het land zouden beleven en optimaal zouden genieten van dit prachtige land. En dat is gelukt, en hoe..!

Op Pílion, waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen, hebben wij 2 weken vertoefd in ‘Villa Kerasiá’ of beter gezegd: in de tuin van Pílion. Alles aan Pílion is leuk. Miliès, waar het huis gevestigd is, is een klein dorp met drie restaurants en een kerk. Vriendelijke mensen, zeer gastvrij en fantastisch gelegen op 400 meter boven zeespiegel met werkelijk een adembenemend uitzicht over de Pagasitische Golf. Het schiereiland heeft zoveel hoogtepunten: de leuke studentenstad Vólos met hun leuke jachthaven met terrasjes en boven Vólos het balkon van Pílion genaamd Makrinítsa. Een van de mooiste uitzichten die wij hebben gezien. Tevens fantastische stranden zoals Pápa Nero, met een geweldige autotocht over het schiereiland waarna je uitkomt aan de kust van de Egeïsche zee met het helderste zeewater van Europa.

Nergens op Pílion is het ‘te’ druk, overal zijn de mensen vriendelijk en relaxed en de keuken is simpel maar heerlijk met prijzen die een stuk lager liggen als in Nederland. Een aanrader voor iedereen die het ‘echte’ Griekenland wil meemaken in een fantastische omgeving met mooie stranden, pittoreske dorpjes en adembenemende uitzichten waar je ook komt.

Onze accommodatie (zie tuin van Pílion) krijgt een dikke 10. Hierbij willen wij iedereen bij Ross Holidays bedanken, maar met name Dimitri, Andreas en Jola.

Andreas & Monique Kling

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten