Samos is een van de vele mooie die wij hebben bezocht!

We zijn in juni aangekomen op dit prachtige eiland.18 jaar geleden zijn we hier een keer eerder geweest. Nu in ‘t schitterende dorpje Agios Konstantinos en toen in Pythagorion. We gingen er van uit dat er wel veel veranderd zou zijn, maar niets is minder waar. Het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Meteen de volgende dag hebben wij een motor van 125cc gehuurd waarop wij met zijn tweeën het eiland zijn gaan verkennen. Wat een mooi groen, bloemrijk eiland! Als eerste zijn we het prachtige plaatsje Kokkari gaan bezoeken. Een van de toeristische dorpen, waar het gelukkig ook dit jaar gezellig druk is.

Vervolgens naar Pythagorion om te kijken wat er nog over was van onze herinneringen. We zijn op zoek gegaan naar ons toentertijd favoriete strandtent Pegasus net even buiten de plaats. En wat blijkt alles nog precies het zelfde, zelfs de Griekse eigenaar, alleen iets grijzer! Héérlijk! om dit te mogen meemaken. Helaas ons oude appartementen complex stond er nog wel, maar niet meer in bedrijf anders waren we daar ook nog naar binnen gegaan. Wel is Pythagorion verder niet veel veranderd. Om deze fijne dag af te sluiten zijn we gezellig bij Stavros (opa) in Agios Konstantinos wezen eten waar op zaterdags live muziek is. Even de spiertjes ontspannen en de voetjes van de vloer! De Griekse bevolking is altijd bereid voor de gene die voor het eerst in Griekenland zijn de pasjes van de Griekse dans bij te brengen.

/

Dag drie hebben wij de prachtige oude stad van Samos bezocht Vathi. Heerlijk slenteren door de vele smalle straatjes, daarna natuurlijk ook het nieuwe gedeelte van Samos-Stad doorgelopen. Wat overigens ook zeer de moeite waard is. Natuurlijk komen wij ook voor de zon (die volop aanwezig was) en een stukje ontspanning op zijn tijd. Dus even een dagje tussen door ,eerst verschillende stranden afgegaan en bekeken om uiteindelijk op het Hippy’s strand in Potami te belanden en even een paar uurtjes te genieten van de luxe! Dat kan daar vaak, zoveel stranden, de één nog mooier dan de andere!

Dan komt er weer een dag van doen…..! en zijn we dit keer de watervallen van Potami wezen bekijken. Een hele onderneming om over keitjes en moeilijk bewandelende bruggetjes te lopen om uiteindelijk via een hele steile trap met gammele leuningen omhoog te gaan om de echte waterval te bekijken. Bleek eenmaal boven er weer zo’n zelfde steile trap om naar beneden te gaan om vervolgens een eindje door een koud meertje te zwemmen voor dat je überhaupt wat kon zien! Dit laatste maar niet gedaan. Ik vond mezelf zo’n held om de klim aan te gaan. Maar de tocht zover was erg leuk en voor de liefhebbers zeer zeker de moeite waard.

Om ons reisverslag niet al te lang te maken, (want geloof ons, je raakt niet uit gepraat over Samos), nog wat hoogtepunten bijvoorbeeld de viering van de Heilige Ioannis, Kleidonas, Johannes de Doper. Een lokaal feest waar de Griekse bevolking met live muziek, dans, lekker eten en drinken allen bij elkaar komen. En de Grieken zouden de Grieken niet zijn als zij de toeristen niet hartelijk zouden verwelkomen om aan dit feest ook mee te doen. Wat wij uiteraard ook gedaan hebben!

Verder de dorpen Manolates, Vourliotes en Karlovasi (de tweede belangrijke havenstad) zijn prachtig om te bezoeken. En dan vergeten we Herion, waar de Temple van Hera staat of de stranden Mikro en Megalo Seitani (waar de zeehonden hun schuilplaats schijnen te hebben, alleen net niet toen wij er waren. Hi! Hi!) Allemaal zeer de moeite waard. Ook zijn er mogelijk heden om uit te wijken naar een buur eiland zoals Patmos, wat wij dan ook een dagje gedaan hebben. Ook zóóó mooi! Kortom, te veel om te laten zien om over te vertellen. Dus ik zou zeggen: “Zelf ontdekken!” en liefst dit seizoen nog, want de Grieken hebben het hard nodig! Al merk daar helemaal niets van. Zo gul, hartelijk en lief zoals altijd. Het feit is dat wij niet alleen het eiland, maar zeer zeker de Grieken in ons hart hebben zitten.
Een vakantie om nooit te vergeten!

Samos 2015,
De heer en mevrouw Kleine

Heeft u ook zo genoten van dit leuke reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten