Soft Kitty

Gisteren zijn we weer thuis gekomen na een van de unieke ervaringen op Kefalonia. Hostess Kitty had ons goed geïnformeerd over de speciale bezienswaardigheden op het eiland.

Wij vinden het altijd heerlijk om in de haven te slenteren en bootjes te kijken. In Sami zag mijn man op afstand opeens een Jaguar 22 liggen. Dit was zijn eerste zeilboot, 42 jaar geleden. Het zou zomaar zijn "eigen boot" kunnen zijn. We zijn er naar toe gelopen en wat schetst onze verbazing: deze Jaguar had de naam Soft Kitty. Dit vonden we zo leuk dat ik "onze" Kitty (die eerder kittig, pittig en vriendelijk is) geappt heb over deze boot, uiteraard met bewijs. Dit waardeerde ze zeer.

Op dat moment komt er een man op een scooter aangereden. We raken aan de praat en wat bleek: Yuri was de eigenaar van de boot en hij vroeg aan ons of we zin hadden om te zeilen. Hier zeiden wij natuurlijk geen "nee" tegen! Hij heeft uren zijn levensverhalen kunnen vertellen en wij hebben genoten van de zeiltocht. Yuri (van oorsprong Oekraïner) bleek 23 jaar in New York gewoond te hebben en sinds dat hij Kefalonia ontdekt had woont hij al zes jaar op het eiland en wil hij hier nooit meer weg. De rust, de vriendelijke mensen, en het niet toeristische karakter van het eiland waren zijn kernwoorden in het verhaal. Aan het einde van de middag hebben we samen wat gedronken en afscheid genomen.

Twee dagen later waren we in de hoofdstad Argostoli. Kitty had ons verteld over de schildpadden en aan het einde van de ochtend stonden we op de kade deze prachtige dieren te fotograferen en te filmen. Er stond een man naast ons met mondkapje. Ongelooflijk, maar het bleek Yuri te zijn!

We hebben in deze week zoveel bijzondere belevenissen meegemaakt waar ik wel een boek over kan schrijven. Kefalonia biedt meer dan alleen maar prachtige natuur, lieve mensen en verhalen met een (glim)lach.

/

2021, Kefalonia
Meneer en mevrouw Simon-Nillesen

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten