Me ton Savva stin Ellada

Mijn naam is Sávvas en voor Ross Holidays reis ik door mijn prachtige land en verwonder ik me over de vele gebruiken, mythes en verhalen. Mijn verwondering deel ik met plezier met u de komende tijd.

/

Mastiek op Chios

“Ik heb mijn spullen gepakt en ging op pad naar Chios. De mastiek stond op het punt geoogst te gaan worden dus ik had een missie. Aangekomen op Chios heb ik me geïnstalleerd en mijn plan gemaakt. Ik zou op zoek gaan naar iemand die me meer kon vertellen over de mastiek.

Ondanks mijn zoektocht vond ik niemand op de velden. Het was er stil en uitgestorven. De volgende dag een nieuwe poging gedaan. Weer zonder het gewenste resultaat. ’s Avonds kom ik in contact met gasten van Ross Holidays die prachtige foto’s hebben gemaakt van, u raadt het al, de mastiek! Ik was in alle staten en besloot de volgende ochtend in alle vroegte nogmaals op pad te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Om 6 uur ’s morgens liep ik als het ware dauw te trappen in de velden. Ik riep en deed maar geen mens te zien. Totdat een oude man tevoorschijn kwam en me aansprak. “Wat doe je? Ben je gek geworden?” Ik wist niet waar de man op duidde. Gek geworden was ik niet maar begreep na zijn uitleg wel dat hij dat dacht!

Wat blijkt? De mastiek is een kostbaar goed. Er wordt met man en macht gewaakt over de oogst zodat plunderaars het niet kunnen stelen. Ik had maar zo aangezien kunnen worden voor een dief! Schreeuwend in alle vroegte in het veld! Een schot is me dus bespaard gebleven. Ik had een leuk gesprek met de oude man en hij kon me een hoop vertellen over de mastiek.”

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten