Me ton Savva stin Ellada

Mijn naam is Sávvas en voor Ross Holidays reis ik door mijn prachtige land en verwonder ik me over de vele gebruiken, mythes en verhalen. Mijn verwondering deel ik met plezier met u de komende tijd.

/

Spaghettifestival op Corfu

Op Corfú zijn de Venetiaanse invloeden overal zichtbaar. Zo wandelt men in Corfú-stad door smalle straten omzoomd door statige panden in diverse rode en okergele tinten en wordt de stad gesierd door fonteinen.

Plantenpotten op smeedijzeren balkons zijn een bekend tafereel en was hangt van gevel tot gevel. Ook in de Corfiotische keuken zijn de Italiaanse invloeden terug te vinden. Een van de meest bekende gerechten op Corfú is Bourdéto; pasta met schorpioenvis in een pittige, rode tomatensaus. Mocht u in de gelegenheid zijn om dit te proeven, laat dan deze kans niet aan u voorbij gaan.

In het dorp Arillas, gelegen in het noordwesten van Corfú, wordt eigen bier gebrouwen. Eens per jaar wordt een festival gehouden, waar dit bier centraal staat. Behalve dit festival, kent het dorp ook een heus spaghettifestival.

Uiteraard wordt er op dit festival volop feest gevierd en lekker gegeten, gedronken en gedanst. Anders dan bij andere panigiri speelt hier het wedstrijdelement een rol. Wie maakt de lekkerste pasta van het eiland? De pastasaus wordt thuis, vaak volgens geheim familierecept, bereid en ter plaatse geserveerd met verschillende soorten pasta, waaronder de bekende penne en tagliatelle. Maar ook kampanéles, makaroúnes en de Corfiotische dikkere pasta worden geserveerd. De pasta’s worden gemaakt door lokale koks en een jury van smaakexperts beoordeelt de gerechten en kiest vervolgens een winnaar.

Tijdens het festival kunt u kiezen voor het proeven van diverse pasta’s met verschillende sauzen. Deelnemers uit heel Europa strijden om een ereplaats. Het spaghettifestival wordt twee keer per jaar georganiseerd. Het eendaagse festival vindt plaats op 1 juni en in oktober is er nogmaals de strijd om de beste pasta. Dan wordt er zelfs vijf dagen gefeest en gegeten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten