Me ton Savva stin Ellada

Mijn naam is Sávvas en voor Ross Holidays reis ik door mijn prachtige land en verwonder ik me over de vele gebruiken, mythes en verhalen. Mijn verwondering deel ik met plezier met u de komende tijd.

Verlangen naar Samos

“Ik heb het weer heerlijk gehad in Nederland. Het was me een waar genoegen. Ondanks mijn goede tijd, verlang ik terug naar mijn eiland, Samos. Als u mij vraagt waarom, denkt men vrij snel aan het weer. Maar dat is slechts een van mijn verlangens die mij doen hunkeren naar thuis.

Toen ik deze week in Wijchen was en Conny na haar bezoek aan Griekenland weer terug kwam op kantoor, ‘snoof’ ik de geur van Griekenland. De verhalen over haar ervaringen in Pílion tijdens de carnaval en Kathará Deftéra deden mij watertanden en denken aan de tafel van mijn moeder. Dit gevoel van heimwee is voor mij een teken om terug naar huis te gaan. Tevens vierde ik mijn verjaardag deze week en na het team getrakteerd te hebben op zelfgebakken cheesecake, ontving ik uiteraard van iedereen felicitaties. Eigenaar Stéfanos Stefánou wenste me vooral veel Griekenland toe! Het is echt tijd om te gaan!

Een koffie op het terras tussen mijn vrienden, mijmerend uitkijken over de haven, het licht en natuurlijk de eerste zon. Mijn moeder staat klaar om me te verwelkomen en dit zal zeker gepaard gaan met een ontvangst met een gedekte tafel. Een Griekse moeder laat haar affectie zien niet door te zeggen ’αγαπώ (ik hou van je) maar met een goed gevulde tafel! En ik zal met veel plezier aanschuiven. Dat kan ik u zeggen. Om alvast in de sfeer te komen van dit heerlijke gevoel, heb ik gisteravond voor de teamvergadering voor iedereen wat lekkerheden klaargemaakt. Ze hebben er van genoten. Thuis heb ik een heerlijke giouvétsi klaargemaakt. De geur alleen al brengt mij in hogere sferen! In deze Aroma Elladas, in dit geval letterlijk de geur van Griekenland, deel ik mijn recept met u. Kali orexi, eet smakelijk! En een volgende keer graag vanuit Griekenland. Wie weet kom ik u tegen op een van de bestemmingen van Ross Holidays! Graag tot ziens.”

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten