Me ton Savva stin Ellada

Mijn naam is Sávvas en voor Ross Holidays reis ik door mijn prachtige land en verwonder ik me over de vele gebruiken, mythes en verhalen. Mijn verwondering deel ik met plezier met u de komende tijd.

Voorjaar op Samos

Savvas, onze vliegende reporter, is weer terug van weg geweest en heeft voor even zijn basis opgezocht. Blij met familie en vrienden om zich heen, wentelt hij zich weer in het Griekse leven. Ontdek wat hij zo heerlijk vind aan het terugkeren naar zijn eiland.

“Sinds enkele jaren heb ik het geluk dat ik echte winters mee maak in Nederland en geweldige zomers in Griekenland. U begrijpt, de tegenstelling is groot, maar daardoor kan ik van beide situaties intens genieten.

Inmiddels ben ik weer neergestreken op mijn thuiseiland Samos. De zon laat zich al regelmatig zien en tovert een gele gloed over het eiland, hier en daar onderbroken door een felle rode stip. Dit alles omzoomt door een grote, groene vlakte. U snapt het wel, ik spreek over een veld met gele bloemen en wat klaprozen. Een zoetige geur vult mijn neus die mij soms ook tot niezen brengt. Maar ik heb het er graag voor over. Het liefst rolde ik me door die wei maar ja, het risico van opgehaald te worden met de ambulance en opgesloten te worden in het gekkenhuis, is me te groot. Grapje natuurlijk!

Hoe kan ik u vertellen hoe aangenaam het voorjaar is. De winter heeft voor mij nu lang genoeg geduurd. En ik kan dan ook niet wachten totdat de zon zich dagelijks laat zien en op mijn gezicht zal schijnen. U moet weten dat de eerste durfals al een duik in zee hebben genomen. Als een echte Griek zie ik dat voor mezelf nog niet gebeuren. Dat zal moeten wachten tot later. Maar mijn koffie drinken op het terras is vanaf nu een dagelijkse bezigheid. Hier zal ik me beraden op wat ik allemaal zal gaan doen voor Ross Holidays. U zult zeker mijn verhalen lezen en wellicht kom ik u tegen op een van de bestemmingen!

Ik ben dronken van geluk om het voorjaar op Samos in mijn lijf te voelen. Daarom heb ik voor u een speciaal recept gemaakt. Probeert u het maar eens uit en voel u even blij als ik.

In ieder geval heel graag tot ziens! Sto kalo!”

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten