De top 3 bestemmingen vanaf Athene

Vanuit Athene kun je veel kanten op. Er zijn veel bestemmingen die gemakkelijk vanuit de hoofdstad bereikt kunnen worden. Wij hebben een top 3 samengesteld van bestemmingen die vanuit Athene bereikt kunnen worden.

3. Pilion

Een erg populaire bestemming in de wintermaanden. December is er zo prachtig. Het groen verkleurt geleidelijk in alle tinten rood en geel. Watervallen kletteren langs de hellingen naar beneden en de geur van verbrand olijfhout komt uit de schoorstenen. De tavernes zijn er met name in de weekenden goed gevuld met bezoekers uit de steden. Zij wandelen niet, maar het is er wel een feest om door de natuur te dwalen.

2. Andros

Het eiland Andros is het meest noordelijk gelegen eiland van de Cycladen. Andros wordt ook wel het eiland van de bronnen genoemd. En die zijn er dan ook in overvloed. Men heeft het hier goed naar hun zin. Ook dit eiland leent zich uitermate goed voor het maken van wandelingen.

1. Kéa

Kéa wordt sinds 2015 aangeboden door Ross Holidays en het is een enorme aanrader om ook hier eens een bezoek aan te brengen. Het is een waar wandelparadijs. Ondanks het rotsachtige karakter, wat natuurlijk in het voorjaar anders zal zijn, valt er genoeg te genieten van de dorpen en vooral de wandelpaden. Met de boot is het slechts een uurtje varen, dus je bent er zo.

Athene

Deel met vrienden of reisgenoten