3 bestemmingen om vanaf Athene te bezoeken

Vanuit Athene kun je veel kanten op. Er zijn veel bestemmingen die gemakkelijk vanuit de hoofdstad bereikt kunnen worden. Hieronder drie bestemmingen om vanaf Athene te bezoeken.

Kéa

Kéa, ook wel bekend onder de naam Tzia, wordt sinds 2015 aangeboden door Ross Holidays. Dit eiland is nog nauwelijks ontdekt door het buitenlandse toerisme en is met name erg geliefd onder de Atheners die hier graag een paar vrije dagen doorbrengen. Het heeft een gezellig hoofdstadje, mooie stranden en het biedt veel wandelmogelijkheden. Een aanrader is de wandeling naar het antieke Karthaia. In het voorjaar zijn de wilde bloemen op het eiland een lust voor het oog.  

Over Kéa

Andros

Het eiland Andros is het meest noordelijk gelegen eiland van de Cycladen groep en heeft een lange traditie in de scheepvaart. Het is rijk aan water en wordt ook wel eens het eiland van de bronnen genoemd. Schilderachtige witte dorpjes liggen tussen het groen en worden omgeven door goudgele stranden. In het kunstmuseum van het hoofdstadje wordt ieder jaar een interessante overzichtstentoonstelling georganiseerd. Het uitgebreide netwerk aan wandelpaden maakt het tot een geliefde bestemming voor wandelaars.

Over Andros

Serifos

Dit eiland in de westelijke Cycladen is slechts nog door een klein publiek ontdekt en bij uitstek een plaats om te onthaasten. Pure schoonheid en uitnodigende stranden met azuurblauw water wisselen elkaar af met gezellige tavernes en terrasjes. Dwaal door het labyrint van nauwe steegjes in het schilderachtige Chora, schuif aan in een van de cafés langs de boulevard van Livadi, ontdek uw favoriete strand en laat u inspireren door de gemoedelijke manier van leven. En dat alles op slechts twee uur varen van Athene!

Over Serifos
Athene

Deel met vrienden of reisgenoten