Mooi excuus

Het verhaal van kyria Sofía tijdens mijn tocht over Ándros om voor u de brochures te maken:

Als de mannen vroeger te laat thuis kwamen van hun werk of andere bezigheden buitenshuis, gebruikten ze het excuus: ‘we hebben de vrouwen gezien’. Ik zal u vertellen waarom ze dit zeiden tegen hun echtgenotes bij thuiskomst.

/

In het groene achterland van Batsí en Chóra is het gebied rijkelijk bedeeld met bronnen en riviertjes. Tussen het groen verscholen, klateren deze door het landschap en voorzien de omgeving van zoveel vocht dat de planten en struiken hier welig groeien. Het gevolg is dat hier een prachtig groen en op sommige plaatsen dicht begroeid landschap is ontstaan.

Volgens de legende woonden in deze gebieden de bosnimfen. Zij brachten een groot deel van hun dagen door in het water al badend en zingend. Zij waren mooie verschijningen en degenen die hen zagen, waren verstomd van bewondering. Zij moesten wel blijven kijken en zwijgend het schouwspel gadeslaan. Daardoor vergaten zij de tijd en als zij uiteindelijk weer bij zinnen waren, was menige tijd verstreken en kwamen zij te laat thuis waar vrouwlief met het eten zat te wachten. Vandaar hun excuus: ik heb de vrouwen gezien. Dit excuus was begrijpelijk voor het thuisfront en zo ontliepen zij de boosheid van hun echtgenotes. Volgens Sofía waren deze nimfen vroeger een veelvoorkomend verschijnsel. Helaas worden ze tegenwoordig nog maar weinig gezien. Maar misschien lukt het u om er een in uw vizier te krijgen.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten