Autohuurvoorwaarden

Regels en wetten

Rijbewijs/Huurcontract


Zorg ervoor dat u te allen tijde uw rijbewijs en huurcontract bij u heeft. De politie kan hier bij een ongeval of bij routinecontrole om vragen.

Autogordels


Het dragen van autogordels is in Griekenland wettelijk verplicht.

Maximum snelheden


Dit is afhankelijk per bestemming. Langs de kant van de weg staan borden waarop de maximum snelheid staat aangegeven. Wij raden u aan om bij regen uw snelheid aan te passen, want de wegen kunnen gevaarlijk glad worden.

Parkeren


In een aantal plaatsen is het lastig om een parkeerplek te vinden. Soms zijn er betaalde parkeerplaatsen. Staat er een verkeersbord met parkeerverbod, ga hier dan niet parkeren, ook al zijn hier wel andere auto’s geparkeerd. De politie voert regelmatig controles uit en de boetes zijn hoog. Indien u op een steile weg stil staat, gebruikt u dan uw handrem bij het optrekken en geef weinig gas.

Inhalen


Haal geen ander voertuig in als de weg in het midden met een doorgetrokken of dubbele lijn is gemarkeerd. Dit is voor de wet verboden.

Rij alcoholvrij


Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medeweggebruikers adviseren wij u om alcoholvrij te rijden. Bovendien worden er regelmatig alcoholcontroles door de politie gehouden en de boetes zijn niet mis.

Verzekering

Indien u een huurauto via Ross Holidays heeft geboekt (vooraf in Nederland of lokaal) dan is uw auto CDW verzekerd m.u.v. de onderkant, banden/wielen en ruiten van de auto. U kunt dit ter plaatse extra verzekeren. Genoemde verzekering is geldig mits u op verharde wegen rijdt en indien de auto wordt bestuurd door de bestuurder die op het contract staat vermeld. Onder onderkant van de auto wordt verstaan alles onder de portieren, maar ook de carrosserie net boven de wielen. Voor de lokale verhuur kunnen de voorwaarden anders zijn.

De autoverhuurder heeft te allen tijde het recht betalingszekerheid en/of autorisatie op de creditcard te verlangen.

U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor:


• Schade aan het voertuig veroorzaakt door nalatigheid (bijv. het niet op de handrem zetten van de auto, door blijven rijden bij mankementen aan de auto, het negeren van knipperende of brandende waarschuwingslampjes op het dashboard van de auto etc.).
• Schade veroorzaakt aan het voertuig door moedwillig gedrag (bijv. het betreden van te smalle straatjes in (berg)dorpjes, rijden op onverharde wegen, rijden of keren op het strand etc.).
• Schade veroorzaakt door overtreding van de Griekse verkeersregels (door rood licht rijden, snelheidsovertreding, inhalen waar niet is toegestaan etc.)
• Schade veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs.
• Schade aan het interieur van het voertuig (afbreken van binnenspiegel, handgrepen, brand- of schroeiplekken in de bekleding veroorzaakt door een sigaret, niet verwijderbare vlekken in de bekleding van het voertuig).
• Schade indien het voertuig wordt bestuurd door iemand anders dan vermeld op het huurcontract.
• Schade indien de huurperiode van het contract is overschreden. Schade of gebreken dienen gemeld te worden bij de autoverhuurder. De auto dient in goede staat terug gebracht te worden.
• Boetes door overtreding van verkeersregels en parkeerboetes.
• Verlies van of schade aan de contactsleutel van uw auto. Dit breng kosten met zich mee.

Veiligheid

Hieronder volgen enkele tips voor uw eigen veiligheid:


• Het wegdek is over het algemeen goed. Soms kan een deel echter slecht zijn en vol bobbels en gaten zitten. De bochten zijn vaak glad door zand en kiezel maar ook door hitte kan een wegdek glad worden. Houdt u er rekening mee dat de remweg op een Grieks wegdek langer is dan in Nederland.
• Water op de weg, door regen maar ook door mensen die hun auto wassen of stoepje schrobben, maakt het wegdek gevaarlijk glad. Pas hierop uw snelheid aan.
• Op hellingen heeft over het algemeen stijgend verkeer voorrang op het dalende; bussen en vrachtwagens hebben voorrang op ander verkeer, afhankelijk van de situatie.
• Het is soms onduidelijk wie er bij rotondes voorrang heeft. Let u op de stopborden die bij de rotondes zijn geplaatst.
• Al het verkeer gaat over dezelfde weg. Bent u, vooral in de bergen, bedacht op ezeltjes en kudden geiten of schapen en op de weg liggende keien/stenen.
• Wij raden u aan om op steile hellingen terug te schakelen naar de 1e of 2e versnelling en uw airco tijdelijk uit te zetten. De airco ontneemt namelijk kracht van de motor.
• Ga niet op onverharde wegen rijden, ook al lijkt het begin van deze weg goed te doen. Hetzelfde geldt voor rijden tot op het strand en het ingaan van smalle straatjes in (berg)dorpjes. U weet niet vooraf waar en hoe deze weg eindigt. Soms loopt de weg dood of wordt zo smal dat keren niet meer mogelijk is. Indien u vast komt te zitten en er een sleepauto moet komen om u los te trekken of u beschadigt de auto hierdoor, dan zijn alle hieruit voortvloeiende kosten voor uw rekening.

Onderweg


Het kan voorkomen dat in de berggebieden waar u met uw auto mooie tochten kunt maken, pinautomaten, kiosken en benzinestations in mindere mate aanwezig zijn en soms zelfs heel goed kunnen ontbreken. Wij adviseren daarom ervoor te zorgen dat uw auto voldoende brandstof heeft en dat u met name in deze gebieden voldoende contant geld op zak heeft. Tevens raden wij u aan wat water mee te nemen voor onderweg en eventueel wat te knabbelen. Houdt er rekening mee dat ook in Griekenland op zondag benzinestations en winkels gesloten kunnen zijn.

Wij wensen u veel rijplezier toe met het maken van mooie en veilige tochten!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten